Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,6-смяна хидр. масло. Какво и как?

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Брава 1,6-смяна хидр. масло. Какво и как?

    Здравейте,Днес сутринта при стартиране волана се втвърди , околната температура беше около 12 градуса. След това малко позагря и волана започна да се върти на пресекулки с работеща хидравлика.Отворих казанчето, масло има, но... беше доста гъсто и мътно, консистенция по-гъста от боза.След 10 минути работа мотора хидравликата заработи нормално. Маслото не съм го сменял откакто имам колата - над 6 г и над 125 000 км.След това карах около 600 км и нямах проблеми, но беше топло.Предстои ми в сряда преход от 600км и искам да сменя маслото.Как се източва маслото , как се обезвъздушава и най-важното какво масло да купя?Ползвах търсачката, но не намерих такава тема (макар че знам че преди съм чел че има )Предварително благодаря !
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    #2
    То е ATF-червено /Маслото е за скоростни кутии, но автоматичниа зеленото е за електрическите хидравлични помпи като на Шкода По принцип вдигаш колата и изсмукваш течноста като въртиш волана ляво /дясто после слагаш ново и пак въртиш волана така още един път Ето от нета Вземете една голяма спринцовкa с маркуче изтеглете маслото от казанчето, то събира по голямата част от маслото в системата след което налейте новото. Покарайте така една седмица и тази операция е повторете още два пъти и смяната на маслото е факт лесно и безпроблемно е без да рискувате да скъсате някой маркуч и т.н
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Това би трябвало да свърши работа.
      Прикачени файлове
      SEAT Leon Cupra 300
      Triumph Street Triple 765 R

      Коментар


        #4
        АТФ ІІ, цената е около 14-15лв за литър, систечмата събира малко под литър. Най лесно е да разкачиш маркуча на рейката и от там да го източиш/ абе май не е най лесно ама, както и да е/, можеш да завъртиш на стартер за да изхвърли още масло през маркуча, затваряш стягаш и наливаш маслото нбавно и на тънка струя/ по лесно се обезвъдушава, после палиш и въртиш пълно ляво, пълно дясно и така няколко пъти, доливаш масло и последно завърташ един два пъти, стягаш капачката и си готов.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

        Коментар


          #5
          Ясно, ще направя процедурата. Чисто информативно: Понеже аз не познавам никой да си е сменял хидравличното масло- да очаквам ли подобрение или е напълно възможно причината за въпросния проблем да е само в маслото?
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

          Коментар


            #6
            Няколко подобни запитвания във форума.

            една темаоще една,може да ти е от ползаИ тук има още На моята го смених със спринцовка.Един литър ми беше достатъчен.Хората казаха ,че ако вдигнеш предницата на крикове е по-лесно да въртиш волана ляво-дясно.Въртиш изсмукваш и докато свърши в казанчето.Наливаш и пак.Успех.
            Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
            Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

            Коментар


              #7
              Моля модераторите да заключат темата.
              Play Golf ,but not drive golf!!!
              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

              Коментар

              Working...
              X