Здр.колеги. Имамследния въпрос относно харченето на маслото при Фиат Брава 1.8 16v. Собственик съм на тази кола от 27 декември 2012г. и до преди 1месец нямаше проблеми,но от преди месец забелязах, че започна да харчи маслото и то дори много за две излизания от София в рамките на 1 месец и изминати километри около 500 ми изхарчи около 1 литър. От каде може да е проблема за този голям харч на маслото и ПРЕПОРЪКА ЗА СЕРВИЗ. Бладодаря Ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доста голям харч на маслото при Фиат Брава 1.8 16v
Collapse
X
-
Ебах тоя пустиняк твоя. Малко извън темата, сори. Моята над 1500км съм навъртял от как съм я взел и не е взела и 100 грама масло, винаги е на едно и също место на пръчката. Не съм от най-умните, но аз когато я взех имах един проблем от гарнитурата и свещите ми се пълнеха с масло и капеше леко от капака. Сегменти, гумички на клапи и там к’вот може, провери. То все от нещо си отива маслото.
Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
И картерната вентилация, със сигурност е затлачена, как остъновихте че е изхарчила толкова масло? И ако не са сменяли маслото пред теб те съветвам да го смениш.eh4ev07 написа:Огледай за течове смени въздушния филтър и сподели резултата...Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Подкрепям колегата BANKOV , ако не са сменяли маслото, ремъка, ролки, въздушен филтър пред теб е крайно наложително да ги смениш преди да последват проблеми за които не искаш да си помислиш.Относно харча на масло колата на газ ли е? Ако да, то обезателно гумичките на клапаните са отишли. Опитай първо с тях и след това прибягвай до сегменти.Смяната не е трудна, но ако не си се занимавал ти препоръчвам сервиз!S_BANKOV написа:И картерната вентилация, със сигурност е затлачена, как остъновихте че е изхарчила толкова масло? И ако не са сменяли маслото пред теб те съветвам да го смениш.eh4ev07 написа:Огледай за течове смени въздушния филтър и сподели резултата...
Коментар
-
Не го гори, а го изхвърля през тамfuel injekcion написа:Не разбирам как от въздушния филтър ще ти гори литър на 500км масло... колата на този разход трябва да пуши синкав пушек при подаване на газ. . . и най вече като я настъпиш..
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар