Здравейте, колеги. След търсене във форума не успях да намеря тема по моя проблем. А той е следният: При движение със скорост около и над 100 км в час, при натискане на педала на газта (дизела
) , започва доста силно вибриране ( сякаш ляво - дясно) на волана. Феноменът изчезва при два случая - когато се отпусне газта и когато воланът е леко завъртян в някоя посока. Това, което се случва, не е съпроводено с каквито и да е шумове и тракания. При скорост по - ниска от споменатата, това не се усеща или ако го има като явление, то е толкова слабо за да не мога да го усетя. Автомобилът е Фиат Стило 1.9 JTD, купе, 115 к.с., 2004 г. Ще се радвам, ако някой сподели своя опит по въпроса. Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вибрации при ускорение на Стило 1.9 JTD
Collapse
X
-
Re: Вибрации при ускорение
При мен е същото...nikolamilchev написа:Здравейте, колеги. След търсене във форума не успях да намеря тема по моя проблем. А той е следният: При движение със скорост около и над 100 км в час, при натискане на педала на газта (дизела
) , започва доста силно вибриране ( сякаш ляво - дясно) на волана. Феноменът изчезва при два случая - когато се отпусне газта и когато воланът е леко завъртян в някоя посока. Това, което се случва, не е съпроводено с каквито и да е шумове и тракания. При скорост по - ниска от споменатата, това не се усеща или ако го има като явление, то е толкова слабо за да не мога да го усетя. Автомобилът е Фиат Стило 1.9 JTD, купе, 115 к.с., 2004 г. Ще се радвам, ако някой сподели своя опит по въпроса. Благодаря.
За 2 години не е станало по-зле нито по-добре...нито чука хлопа или каквото и да е...няма значение 4 или 5-та от ниски обороти като настъпиш предницата тресе...като отпуснеш газта е ОК...не съм пробвал да въртя волана с тази скорост, но щом казва колегата вероятно го няма тресенето...Интересното е, че не е винаги това нещо а от 10 ускорявания подобни се усеща 2-3 пъти...ПС. По тази тема преди време като правих носачи и т.н. накарах майсторите да направят много обстоен преглед на всичко по окачването...всичко привидно беше ОК...не успяха да открият нищо...А сервиза в който я гледаха е доста добър...ако някой открие проблема ще е добре...
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Колега как са ти тампоните на двигателя, когато подаваш и отпускаш газта играе ли ти скоростния лост напред назад ако е така моето предположение за проблема ти е тампони на двигател + крива полуоска Аз имах подобен проблем с пунтото тресене при ускорение и при смяна на тампони,полуоска и диференциал проблема изчезна
Коментар
-
Благодаря за отговорите колеги. emzo - днес ще направя този тест и ще пиша какъв е резултатът. kiselo - при мен за съжаление е всеки път. dogydog - тампонът до агренажа и този под акумулатора са нови, сменени преди 2 месеца. Другите "уж" са добре.Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.
Коментар
-
И аз съм в отбора с вибрациите. Отначало бяха много много слаби, с течение на времето се усилиха. Вчера обаче имах чувството, че направо ми подскача предницата. Свалих предните гуми и на пръв поглед нищо ненормално. Това става при обороти около 1800-2000. От известно време обаче при по-остър десен завой с по-висока скорост се чува силно бучене все едно нещо стърже. Иначе с изключение на шума при десен завой нямам странични шумове, тропания, хлопания и т.н.Утре ще я вкарвам в бокса, та да видим.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Емо, утре вечер ще я карам при Ферарист-а. Там да я гледат. И без това ще сменям масла, филтри и ремъци и т.н. Имаше и леко сълзене на някакво масло между двигателя и ск. кутия и ще решаваме на място какво ще се прави.emzo написа:Роска, ако излезе полуоска - мисля, че имам някъде в мазето. Звънни ми.Аз я купих преди времето щото ме подведоха разни ямболски майстори, но се оказа съединителя. Дано да не е той де.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар