Проблема се появи преди около 2 дни когато започна снеговалежа. Когато колата е студена трудно изключвам от скорост за да запаля автомобила. След това като ги раздвижа малко няма проблем при превключване на предавките. Някакви идеи на какво се дължи това и евентуално дали има повод за притеснение.П.С. Извинявам се ако съм пуснал темата не където трябва...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Фиат Пунто 90 1.6ELX
Collapse
X
-
Не е рядко срещан проблем.Замръзват ти жилата на скоростите.Явно са се скъсали маншончетата им и влиза вода и сняг и през нощта замръзват.Погледни ги колкото може по-скоро и ги оправи защото някоя сутрин скоростния лост ще започне да се разхожда на никъде,а цената им не е никак малка.По около 150лв. са на бройка.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Re: Проблем с Фиат Пунто 90 1.6ELX
Ами ще трябва да откачиш жилото от към скоростана кутия и да го смажеш, но за целта ще ти трябва втори човек да мести лоста напред назад докато ти го смазваш. Но ще трябва да измъкнеш маншончето от БРОНЯТА на жилото за да се види самото жило и за да може да влезе вътре маслото. Тази операция я направих есента и ще видя дали тази зима ще имам проблем. Миналата зима ми се наложи два пъти да карам по 10 км. на първа и започнах да я оставям на втора скорост, че малко по-лесно изключваше а и в града може да се кара и така (е не е приятно ама .....)SGjr написа:Проблема се появи преди около 2 дни когато започна снеговалежа. Когато колата е студена трудно изключвам от скорост за да запаля автомобила. След това като ги раздвижа малко няма проблем при превключване на предавките. Някакви идеи на какво се дължи това и евентуално дали има повод за притеснение.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Сигурно не си говорил с мен, защото поне от 15 години не съм ходил на преглед около Дунав мостivel написа:абе човек с теб ли говорихме на пункта за технически прегледи на дунав мост тази есен за тези прословути жила.и аз мисля че няма да имаш проблемFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар