punto_2 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Празен ход
Collapse
X
-
Едно и също е, поне няма осезаема разлика.Слав написа:Може би колегата има предвид дали ускорението е еднакво, когато спускаш на скорост със и без запален двигател?Правилно ли съм разбрал?
, а колегата къде е спускал 100км да сподели къде е това че нещо не се сещам за толкова дълго надолнище.....
Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
-
ако при спускане на скорост наистина се спира притока на гориво, единствената разлика с угасена кола, която ми идва, е че дроселът ще е затворен. иначе маслото ще си се върти, така че не виждам какво толкова може да му се случи на двигателя. ама знам ли... затова питам.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Имаш и още един риск - заключен волан! Колата си има ППХ и това е напълно достатъчно.slonikon написа:ако при спускане на скорост наистина се спира притока на гориво, единствената разлика с угасена кола, която ми идва, е че дроселът ще е затворен. иначе маслото ще си се върти, така че не виждам какво толкова може да му се случи на двигателя. ама знам ли... затова питам.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
|slonikon|- " ако при спускане на скорост наистина се спира притока на гориво :- Както споменах в предния пост, тази система при руските карбуратори се нарича : икономайзер:, функцията е при отнемане на газта, да спира притока на гориво, когато оборотите надвишават предполагам 1500об в мин, спира горивото за ниските обороти.Тази функция се задейства при всяко отнемане на педала, щом падне под 1500об, се отваря клапана да подържа нормалните обороти .При новите там работата е още по -напред, там борд компютъра следи много параметри, дори той определя колко гориво да пусне за оптимално набиране, и подържане на въртящ момент според натискането на педала.Не случайно при дизела се усеща най- много в разход,и в вървене,а именно електрониката определя колко нафта е необходимо в дадения момент,докато при обикновенните помпи не е така, там се определя от тежестта на десния крак, колкото е по тежък, толкоз по-гори. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар