Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фиат Пунто ЕЛ. усилвател (хидравлика)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с фиат Пунто ЕЛ. усилвател (хидравлика)

    Здравейте. Имам проблем с ел усилвателя на волана на ПУНТО 2002 год JTD. Ходих на доста консултации и получавам все различни мнения от ел.майстори, немайстори (разбиращи-неразбиращи). "Моторчето ти изгоряло... цялата СИТИ система трябва да сменяш, софтуера се е скапал и т.н." Проблема е такъв, че Хидравликата ми напълно отказва и волана стяга все едно карам ЗИЛ и светва лампичка " волан" на таблото , но не ВИНАГИ. Когато изгася колата и след известо време я запаля всичко е ОК! Даже и Сити опцията върви. В общи линиии работи когато си иска след като я загася и престои известо време. По време на каране не прави проблеми. всмисъл или ми е стегнат волана или е ОК. докато не я изгася. Малко като сега ще си карам ли нормално или ще се потя Моля за ваше мнение и дали някой се е сблъсквал с този проблем . И дали трябва да се СМЕНЯТ ВЪПРОСНИТЕ РЕЛЕТА, които най вероятно са слепнали и при мен. И от всичките тези лутаници ако отида на диагностика в сервиз на ФИАТ дали ще ми помогнат или ще ме одрусат за парички и въртят в кръг.ПОЗДРАВИ.

    #2
    Колега, писано е много по темата. Иди на диагностика и всичко ще си каже. Щом ти свети воланчето значи има записана грешка. Аз залагам на Torque sensor .
    Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
    Punto GT 1.4 Turbo '99
    Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

    Коментар


      #3
      Случи ми се подобно нещо на Стилото преди 2 години - проблема се реши с кола в сервиза за 3 седмици, цял серво мотор на старо от Ebay за около 270 лв с доставката и един куп пари, които дадох за уж работещо и уж ставащо серво от тук (парт номера беше отново за Стило, същото като моето, но модел след 2003-та), което сега седи и събира прах вкъщи и се чудя коя врата да подпра с него.

      Коментар


        #4
        кола

        Може да се отремонтира зависи какъв е модела и годината на колата и от там и на сервото .Трябва да се свали мотора ---- отремонтирва се и да се премери датчика--- да се търси втора употребаако имаш проблем обади се- пиши
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          Или пиши на мене. Взимам по евтино.И според мен е Торк сензора- излиза при диагностика с ФЕС- грешка C1006 или C1005.Внивай по малките сервизчета да не те метнат с цената и да ти пробутат дефектен датчик пак.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

          Коментар


            #6
            До тук пълни глупости...Хах...Сензори "мензори"....Тотална обърквация.Що пращате човека в 10та глуха????
            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

            Коментар


              #7
              ако са релета,мисля че гледах че в ахм имат вече и са по 11-12 лв

              Коментар


                #8
                кола

                Който иска гаранция и да не мисли че ще го излъжат в сервиз на АИ дава едни 12000 лв и готово до другия път като се скапе.на който не му се дават пари има квартални майстори излиза много по евтино и също така толкова сигурно . Не знам като и на по новите коли вече се развалят има дори където не са с и доплатили колата и имат проблема не са минали и 60000км или 3години . И трите модула на Пунто се развалят при някои мотор при други сензор може и от буксите - захранване .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                Коментар


                  #9
                  12 000 лв, предполагам имаш предвид 1200 лв, да не плашим колегите, че с тая предната сума, който разполага едва ли ще си купи пунто МК2
                  punto HGT

                  Коментар


                    #10
                    кола

                    да много 0 съм сложил
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                    Коментар


                      #11
                      ЗДР,моят проблем е мн странен

                      дадох това моторче да му сменят тия релета,пратих го чак в Враца та като ми го върнаха като го поставих като се пробвам да завъртя волана на ляво тои бута на дясно а като дам на дясно бута на ляво какво може да е моля помогни че се побърках вече с тая хидравлика а на ден минавам по 150км.

                      Коментар


                        #12
                        Провери си буксите на мотора дали си ги включил правилно особено тази на силовите 3 кабела(дебелите червен жълт и черен).Те си имаш щифт и няма как да ги объркаш,но какво ли не съм виждал и няма да се изненадам ако си ги обърнал.Ако са включени правилно ми пиши на лични да ти дам телефон и да ти кажа какво да правиш.Може да се наложи да го свалиш и пратиш пак за ремонт там,където са го правили.Ако пуснеш и снимки на мотора(платката с релетата) и буксите където са включени ще е добре.
                        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

                        Коментар


                          #13
                          Здравейте,реших да не отварям нова тема. Доста е изписано по въпроса.И на мен ми свети червеното воланче на таблото. Като угася и запаля, се оправя, но само за около 50-60км.Къде мога да отида да се направи диагностика и евентуално да се ремонтира, каквото трябва. Колата е Фиат Пунто 2000г.За района на София.

                          Коментар

                          Working...
                          X