Здравейте колеги,Имам малко странен проблем с колата си (Пунто 1999 JTD)За втори път ми се случва да ми светне червената лампа на акумулатора в движение. Съответно знаете последниците сервото изчезва и така нататък много неприятно. При гасене и палене изчезва това нещо.Случвало ми се е два пъти винаги по време на дълъг път (Варна - София).Първата ситуация спрях на Бензиностанцията на Български извор тръгвам и както се движа с около 20 преди да се включа в движението усетих как не мога да въртя волана и видях лампичката. Изгасих запалих тъкмо се включих в движението пак светна дадах газ и веднага изчезна.Втория случай на преди София на магистралата имаше катастрофа пак намалих до към 20 карахме много бавно и пак по същия начин изчезна.Изгасих запалих всичко ток и жици.Акумулатора е на няма и 3 месеца и много добре се държи за сега пали си всичко точно й просто ми е трудно да повярвам че за 400 км не се е заредил дори да е бил по разреден.(Клемите са затегнати и почистени след първата случка).Та ако имате идей ще съм ви много благодарен. Възможно ли е да е от алтернатора и някаква идея, защо принципно колата работи, а в дадените два момента не.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Пунто МК2(алтернатор ?)
Collapse
X
-
Re: Проблем с Пунто МК2(алтернатор ?)
от тва е колега. Няма друго, виж го дали прави 14 волта ако не прави значи е за ремонт.Мойто вчера блокира шайбата и същата работа изчезна първо волана...Шайбата е дроп , ще направя снимки утре и ще я кача. Но така и така го свалих, реших да го дам на един авер, който се занимава да го прегледа цялостно в кво състояние е. Ако не вади оптимален волтаж - реле регулатор, ако всичко му е наред вътреegzoti4en написа:Здравейте колеги,Имам малко странен проблем с колата си (Пунто 1999 JTD)За втори път ми се случва да ми светне червената лампа на акумулатора в движение. Съответно знаете последниците сервото изчезва и така нататък много неприятно. При гасене и палене изчезва това нещо.Случвало ми се е два пъти винаги по време на дълъг път (Варна - София).Първата ситуация спрях на Бензиностанцията на Български извор тръгвам и както се движа с около 20 преди да се включа в движението усетих как не мога да въртя волана и видях лампичката. Изгасих запалих тъкмо се включих в движението пак светна дадах газ и веднага изчезна.Втория случай на преди София на магистралата имаше катастрофа пак намалих до към 20 карахме много бавно и пак по същия начин изчезна.Изгасих запалих всичко ток и жици.Акумулатора е на няма и 3 месеца и много добре се държи за сега пали си всичко точно й просто ми е трудно да повярвам че за 400 км не се е заредил дори да е бил по разреден.(Клемите са затегнати и почистени след първата случка).Та ако имате идей ще съм ви много благодарен. Възможно ли е да е от алтернатора и някаква идея, защо принципно колата работи, а в дадените два момента не.
-
може и да не са точно 14 волта но не трябва да пада под 13,2 волта това е според хората дето ми заверяваха акумулатораШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Еми вкарах се в още по голям филм сутринта го замерих като нали изчаках там малко време както е описано по темите да се замери еми има си ги 14, че й малко отгоре. Пък и като ми сменяха акумулатора го мериха и отечки всичко си беше ток и жици.Аз се вкарвам във филма защото колата си върви идеално палеше си зимата всичко точно а в някви такива странни моменти става този ефект. Страх ме е някой път да не стане като съм с висока скорост че замине ли волана ще си е малко кофти.А има ли връзка че е било карано примерно 400 км със 90 и след това съм карал 4-5 км с 20 ?Като карам градско само с ниска скорост никога не ми се е случвало подобно нещо, а вие знаете че в софийски задръствания повече от 20-40 не се вдига.Смисъл нищо не разбирам от коли както се вижда, но все пак искам да ми е изрядна моята.Fiat Punto JTD HLX 1999
Коментар
-
Самият факт, че когато ти светва лампата на таблото, ти се губи и волана, означава че наистина имаш отказ на заряда! Казвам ти го защото тази лампа, не е кой знае какъв критерий, да не говорим че тя е в отделна верига на алтернатора. Аз лично бих извадил регулатора от алтернатора! Да му проверя четките и пръстените на самия алтернатор! Според мен проблема ти е там.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
колега поне според мен или ти или в сервиз да се свали Алтернатора и да се видят четки пръстени и регулатор на стендDanchojn написа:Самият факт, че когато ти светва лампата на таблото, ти се губи и волана, означава че наистина имаш отказ на заряда! Казвам ти го защото тази лампа, не е кой знае какъв критерий, да не говорим че тя е в отделна верига на алтернатора. Аз лично бих извадил регулатора от алтернатора! Да му проверя четките и пръстените на самия алтернатор! Според мен проблема ти е там.ами казвам какво ми казаха че при мах. натоварване не трябва да пада под 13,2V а иначе при мен беше 14,2V но бях с току що сменен Алтернатор сега нз колко е не съм мерилAirfan написа:Абсурд да ти заверят гаранция с под 14 волта. Допустимото отклонение се измерва в десети. 12V + 20% ти е зарядното напрежение.todorshalev написа:може и да не са точно 14 волта но не трябва да пада под 13,2 волта това е според хората дето ми заверяваха акумулатораШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
днес оправих проблема и ще споделя без да правя тема, тъй, като не съм го отворил защото всичко му беше добре вътре, все пак японско Денсо
новата ролка ина
монтирана
ето го лагера на старата

ето я и старата
скърцането изчезна тотално! Изводът:сменя ли се ролки всички през , които минава ремъка трябва да се сменят, защото ако е била тръгнала една обтега4ка, дори и да сложиш нова, тя ве4е е работила на криво и ето го в моя случей е така и от там почват другите... смених и ремъка понеже беше нарязан от парчетата лагер
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар