Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с волана или нещо друго?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странен проблем с волана или нещо друго?

    Сега вечерта като се прибирах ми се случи нещо доста странно, при потегляне от един светофар на ляв завой леко ми пробуксува колелото и при самото боксуване подскочи 1-2 пъти понеже е мокро. След това при повторен завой наляво в уличките все едно ми затегна волана , все едно беше изгаснала колата или е спукана гумата. Обаче нищо такова, шаш и паника гледахме,светихме с фенерче нищо видимо няма. При малко маневри насам-натам ту върви като хората,ту неможе да завие надясно все едно нещо има и пречи на гумата да се върти. Чудя се дали при боксуването някое каре се е прецакало и затяга, като това товари волана и едвам завива (не всеки път) ,или проблема е другаде? Браво 1.6 е колата.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    #2
    правилно си се насочил според мене, провери каретата външни и вътрешни, според мен е това

    Коментар


      #3
      Някакъв начин за проверка на каретата ,освен при вдигната кола със свалени колела и изключено от скорост и въртене на ръка на всяко каре да се усети затяга ли. То въпроса е лява или дясна полуоска,че ако ще сменям ще е цялата с каретата. Интересно е,че преди тая работа от 1-2 години имах едно пукане при въртене на обратен волан- при смяна на посоката на въртене изпукваше еднократно, дали е било същото което се е строшило сега?
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

      Коментар


        #4
        Спомена, че времето е било мокро. На мен ми се е случвало преди време на форд и на голф при доста мокро време ремъка да преплъзва от водата и се получава същото.. ту го има ту не (сервото) ако утре сичко е наред няма място за притеснение според мен Е фиата не е като горните два курника, но ... :D

        Коментар


          #5
          Оказа се счупен диференциал, взех друга скоростна кутия.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

          Коментар

          Working...
          X