Онзи ден като тръгнах да си паля колата и всичко беше ок, но точно в момента в който щеше да запали ипуснах ключа и сякаш умря. После въртиш ключа и няма никого, даже на контакт като дадещ ти светват мониторите и др. сега не става нищо. Иначе акумулатора го пробвах на зареждащо у-во и е идеален, пък и още в началото разбрах, че не е от него, защото лампите, клаксона и навигацията в SOS режим работят. Проверил съм бушоните отпред при акумулатора са ОК, сега трябва да тръся другата кутия къде е, затова някой ако знае нека ме улесни. Някакви идеи какъв е проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo Abarth не пали, на контакт няма никой..
Collapse
X
-
Re: Stilo Abarth не пали, на контакт няма никой..
Имал съм подобен случай. При подаване на контакт таблото си светва, но при завъртане на ключа таблото угасва. Проблема ми беше съсипани клеми.ICEonFIRE написа:Онзи ден като тръгнах да си паля колата и всичко беше ок, но точно в момента в който щеше да запали ипуснах ключа и сякаш умря. После въртиш ключа и няма никого, даже на контакт като дадещ ти светват мониторите и др. сега не става нищо. Иначе акумулатора го пробвах на зареждащо у-во и е идеален, пък и още в началото разбрах, че не е от него, защото лампите, клаксона и навигацията в SOS режим работят. Проверил съм бушоните отпред при акумулатора са ОК, сега трябва да тръся другата кутия къде е, затова някой ако знае нека ме улесни. Някакви идеи какъв е проблема?
Коментар
-
Тия Фиати са много капризни откъм клемите е мое лично виждане.Прегледай добре дали кабелите са добре запресованите в клемите.Почисти ги,пръсни контактен спрей и ги стегни с ключенце и накрая вазелин/грес против окисляване.Виж маса да няма някъде откачена или скъсана.Мен ей така на скоро на пътя ми го направи тоя проблем.Угасих и после никой.5 пъти вдигах капака да намествам клемите,за да запаля.После у дома направих процедурата описана по-горе и няма ядове
EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Значи изгърмял е предпазител F03, който видях отговаря за Ignition Switch в инструкциите, смених го сложих новия, дадох на контакт и сичко ОК, като завъртях ключа за палене нищо не стана и пак изгаснаха уредите, и познайте... изгорял е и новия предпазител... Някакви идеи?Stilo ABARTH 2.4 / кожа, 8 AIRBAG <3
Коментар
-
някаде нещо окъсяваШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Щом гори този предпазител значи проблема би трябвало да е някъде в ключа за запалването.За съжаление не съм се ровил в ключ за запалване на толкова нов автомобил и нямам ни най малка представа за какво иде реч...отваря ли се,подлежи ли на смяна само клемореда
Най-вероятно ключа е капсулован както повечето неща в новите коли и от него висят 15-20см кабел с букса накрая и решението е да се смени целия...май ще е най-добре ако няма опция за проба с друг ключ да се намеси ел. техник
EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар