Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хайде пак за температурата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Хайде пак за температурата

    Сега като ходих до морето забелязах, че като карам нон-стоп на климатик температурата ми се покачва доста - а именно стрелката седи точно между средата и червеният сектор. А по принцип без клима стрелката е точно на средата или една черта от горе. В града пак е така - на средата или малко от горе, със или без климатик разликата е малка на градско. Аз и друго си мисля - не трябва ли на извънградско темп. да пада малко под средата?P.S. Нямам никакви съмнения относно отчитането на уредите, термостат и т.н. Всичко е изправно, перката си включва винаги. Общо взето мисля, че всичко е ок.
    Bravo 1.6 16v

    #2
    Все пак не бъди 100% убеден в показанията на уредите... Аз нямам климатик, но зимно време се изнервих доста преди да разбера, че има нещо гнило в Дания... и при мен уредите в нормална ситуация отчитат правилно, но като си пусна вентилатора на парното да духа на > 3 степен и в същия момент показанието на температурата подскача с 1-2 деления... но в началото не направих връзката, защото като си пусках парното не гледах показанията... а просто след минута-две изцъклях очи и отбивах и почвах да се тръшкам "що стана"... докато накрая не забелязах тази зависимост... Така и не открих защо се случва - предполагам някъде лоша земя или по-вероятно се получава някакъв пад на напрежение в/у общ бушон... не знам... Препоръка - опитай, без да си пуснал климатика, когато колата е загряла добре (перката вече да се е включвала) да пуснеш климатика и да гледаш в същия момент показането на уреда... ако е като мойто ще видиш че ти подскача в същия момент показанието за t.
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

    Коментар


      #3
      chris, Нормално е, защото в тази жега и включен климатик в радиатора на охладителната система направо си влиза нагорещен въздух от радиатора на климатика, който е пред него.Не би трябвало да пада под средата при изправен термостат.
      no pain no pain

      Коментар


        #4
        Май ще се окаже, че наистина има някакъв проблем. Два дена въртя из София само на климатик и става абсолютно същото - стрелката на температурата стига почти до червеният сектор и тогава вече гася климатика, че не знам дали няма да влезне в червеното. А без климатик колата се държи идеално. Постоянно стрелката е в средата (е, вярно, че перката работи почти непрекъснато, ама то май при всички е така).Къде може да е проблема?? В климатика ли.. термостат, темп. датчик Не вярвам да е от температурите навънка защото все пак никой не ми се е оплаквал да му загрява колата. Пък и е супер глупаво точно когато най-много ти е необходим климатика тогава да не можеш да го ползваш, а на температури от по 27-28 градуса да нямаш проблем...
        Bravo 1.6 16v

        Коментар


          #5
          Провери дали перката ти работи на бързите обороти или само ти включва бавните.

          Коментар


            #6
            При мен също е така. При градско без вкл. климатик стрелката е на 2 деления над средата (тогава ми се включва перката). На вкл. климатик стрелката отива на 3 деления над средата, преди да се включи перката.http://store2.data.bg/trace/temperatura.jpg
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

            Коментар

            Working...
            X