Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен звук при запалване на студен двигател.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странен звук при запалване на студен двигател.

    Колеги ,карам FIAT TEMPRA 1.6 моно инжекцион.От няколко месеца насам,когато паля колата със студен двигател се чува ясно едно изтупкване някъде отпред,но не мога да определя от какво е.Пояснявам,че не го прави редовно.Изтупкването се получава при самото запалване на двигатела,а не при въртенето на стартера.Звукът е механичен,а не като експлозия.По-скоро е като удар на метал в метал.Също така при запалването на студения двигател оборотите рязко падат(колата заработва като на три цилиндъра) и трябва да форсирам за да се нормализират.Това с оборотите също не го прави редовно и не знам дали е свързано с изтупкването при палене.Сменил съм с чисто нови моторчето за празния ход,свещите,ламбда сондата,но проблема си остана.Питам тук и там,но никой не успя да ми каже каква е вероятната причина.Зреждам само на ШЕЛ с Н 95 бензин,и едва ли е нещо от горивото.Нямам газово.Моля за някакви идеи.

    #2
    Стартера си завърта нормално според мен,но ако разбирах нямаше да питам.

    Коментар


      #3
      Относно притропването провери да не би да имаш скъсан някой от тампоните на двигателя или ск.кутия.А предишната ми кола беше долу-горе по същия начин. Сутрин палеше на три цилиндъра и трябваше да я изфорсирам, че да запали и четвъртия. Не след дълго омесих маслото и водата.
      Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
      Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

      Коментар


        #4
        Тампоните на двигателя са ОК.Не разбрах какъв може да е проблема със скоростната кутия.И тя ли е на тампони?Прощавайте за невежеството ми.Също не разбрах за трите цилиндъра предвид,че съм с нови свещи къде е проблема,че не тръгват заедно при паленето?

        Коментар


          #5
          Не знаех,че са три.Пак ще ги огледам.Благодаря Мите.

          Коментар


            #6
            ако е от тампоните... нямаше ли да чука винаги, независмо дали е загрял двигателя или не... Аз имах същия проблем... само при студен двигател (най-често сутрин) на палене - все едно някой с чук трясва (еднократно) по двигателя или някъде в предната част... в същото време имах проблем с меката връзка след изпускателния колектор - разхлабен болт (на пружините) от едната страна на меката връзка и ми пърпореше... един ден като го притегнах ефекта с удара спря... Мисля си че е било от това - просто когато загрее, нещо с чашките и лещите в меката връзка се измества-намества... спираш колата, нещата там изстиват-свиват... но се държат на косъм в някакво положение и като запалиш от вибрацията на двигателя пружините дръпват и при наместването се чува удара... само предположение... но ефекта след притягане на пружините на меката връзка изчезна.
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

            Коментар


              #7
              Точно така (еднократно),като с чук някъде отпред.Дано както казваш проблема да е в скобата ма меката връзка.Благодаря за идеята.Още днес ще я/ги стегна.А имаш ли идея защо често тръгва на три цилиндъра(отново при студен старт),и като форсирам тръгва и четвъртия.С нови свещи съм.

              Коментар


                #8
                Нямам идея за 3-те цилиндъра... аз съм карбуратор... нека специалистите по моноинжекцията се изкажат... но така като чета - трудно някой нещо може да те ориентира... ако както казваш заработването само на 3 цилиндъра съвпада с "тупкането"... може да е нещо свързано с вибрацията която се получава в изпускателния колектор и да пада някаква пепел в/у ламбда сондата за момент и от там тя да подава грешни показания към компютъра за сместа...
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

                Коментар


                  #9
                  Хм....Мерси за идеите.

                  Коментар

                  Working...
                  X