Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на гарнитура на капака на клапаните?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на гарнитура на капака на клапаните?

    Здравейте,Извинявам се че пускам тази тема, но не успях да намеря тема по тоя въпрос. Сигурен съм, че има но съм виждал доста отдавна и не мога да я намеря. Може ли да ми помогне някой, как се сменяа гарнитурата на Фиат Браво 1.8.. Няколко пъти са ми я сменяли тази гарнитаура (2/3 пъти) и ми писна само да давам пари на тоя и на ония... Не мога да разбера тая гарнитура защо постоянно се къса.. Целият ми двигател е в масло и имам чуствтото че има повече масло по двигателя, отколкото в него. Сега трябва да сменям и самото масло, но какъв е смисъл, ако се озове на асвалта. За това питам, може ли някой да ме опъти къде мога да немеря инфо по този въпрос и какъв може да е проблема, че винаги си е***а м*****а тази гарнитура. Колата е фиат браво 1.8 газ....
    Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

    #2
    Може да е крив капакът спрямо главата и да не уплътнява добре. При предишните монтажи вероятно е използван силикон за целта?

    Коментар


      #3
      разковничето е боя/блажна боя/ в съчетание с коркова гарнитура, за да може да я отсечеш ако се наложи, и аз чакам някои топъл ден да го направя на моята.но съм го пробвал на по предни коли няма отлепяне само секач от ножовка да не говорим за теч.
      Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
      Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

      Коментар


        #4
        Добре, тва е много хубаво. Ама искам да разбера как се разглобява това нещо ... кое се сваля и т.н... Какви инструменти ще трябва да си проготвя
        Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

        Коментар


          #5
          Например:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ic.php?t=36948
          FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

          Коментар


            #6
            Трябва да се подготвиш с комплект еврейски звезди, за да свалиш металния капак, който е над бобините, и за самия капак на клапаните мисля че беше ключе 10. Когато сменях моята не съм я мазал с нищо, директно я поставих и 3та година нямам проблеми. Важно е добре да почистиш капака на клапаните, за да няма боклуци по него. Когато купуваш гарнитурата я вземи комплект с четирите о-пръстенчета за свещите.
            Прикачени файлове

            Коментар

            Working...
            X