Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разредител за автобоя

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Разредител за автобоя

    Преди около месец си пребойдисах колата при един приятел и ся си скубя косата че му я дадох в ръцете.Стъкла,лайсни,прагове,под калници,гумени уплътнения, дръжки общо взето не я окнижи като човек и сега всичо има боя по тях.Има ли някой който знае с какъв разредител или по какъв начин да я махна тая боя?

    #2
    Пробвай с разредител, който не е на ацетонова основа. АМБ мисля, че беше такъв. Най добре отиди в някой бояджийски магазин да ти препоръчат някакъв.

    Коментар


      #3
      Ако кажеш с каква боя е боядисана колата, доста ще улесниш нещата. Имам в предвид акрилна или емайллак, защото ако е акрилна с АМБ само ще си търкаш.

      Коментар


        #4
        Ок ще проверя но мисля че е емайллак щото пробвах с АМБ и както казваш "само си търках" :D

        Коментар


          #5
          кореселин или ацетон и мн. търкане
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

          Коментар


            #6
            Като търкаш с кореселин задължително си сложи гумени ръкавици!
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

            Коментар


              #7
              И аз мисля, че само кореселин ще помогне, дано не повредиш нещо от гумените и пластмасовите детайли. Кореселина например разтваря поликарбоната.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

              Коментар


                #8
                Не се получава с корселин.Само размазва, не може да го почисти хубаво.

                Коментар


                  #9
                  дай една снимка да видя.ако е само опушено с корселин.зависи обаче дали е акрил, или база/лак.та с парцала търкаш, като е обилно намазан с корселин, чакаш малко и с чист парцал пак с корселин минаваш отгоре.така даваш малко време на корселина да разреди и после го махаш с другия.ако търкаш само с едно място никав ефект няма да има.това е за гумите!!!!! прозорците,пак минаваш с корселин,после с шпатула може и тея шпатули за прозорци ама те не ме кефят.с такава за китосване по добре,но да е заоблена да не е нова щото ще надере джама.за пластмасата не е опасен корселина,стига да не се задържа на нея за дълго щото се размазва много лошо.топни парцал в корселин и го сложи за 1/2 часа в/у нещо от пластмаса и виж кво ще станеза гумите понеже ако не е само опушено а направо боядисано с корселин не става.пъхаш една шпатула м/у гумата и боядисания детаил(да кажем колонката)и стържеш внимателно отгоре докато падне лаковото покритие.после с корселин.внимаваи с прясно боядисаните детаили понеже боята надига от няго!!!!!!успех
                  fiat bravo sx 1.6 16V 103

                  Коментар

                  Working...
                  X