Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

износени синхрони на 5-на за пунто 94-та

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    износени синхрони на 5-на за пунто 94-та

    някой може ли да ме светне за какви пари става дума ремонта на износени синхрони на 5-та за пунто 94-та. Казаха ми че това е проблема - вие доста гадно на първа и втора с повечка газ и обороти! така ми казаха...ще съм ви много благодарен и за съвети!!!имайте пред вид че съм много босичък по темата...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

    #2
    не съм много в час, но до колкото знам синхронизаторите ако са износени- няма да вият, а при превключване ще прихъркват скоростите.
    Tofas- Sahin 1.6 карб.

    Коментар


      #3
      Не много около 10-20 лв наи-много. Труда обаче е доста скъп по разглобяването на ск. кутия.
      FIAT GRANDE PUNTO 1.3 MJT '09
      FIAT BRAVO 1.6 16V '97

      Коментар


        #4
        Хъм не ми е много ясно какво общо има синхронизатора на 5-та с виенето на 1-ва и 2-ра след като това са два отделни вала и няма общо.Ако беше рецакан синхронизатора на 5-та нямаше да я включваш и изключваш лесно само нея.Проблема ти се крие във виене на лагерите на вала за 1-ва и 2-ра (често срещано).Щува се едно такова "хъъъъъ" и колкото повече ускоряваш се засилва.За да се убедиш засили си колата с около 30-40 примерно и си вклчи на 2-ра като не пускаш съединителя.Ще чуеш хъкането.След това изключи от скорост пак и си пусни съединителя и ще се убедиш че не е и от съединителя.Имам същич проблем и на колата и дават още поне 100к с качествено масло на скоростите (провери има ли го и ако питаш мен го смени с някое свестно).Успех!
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

        Коментар


          #5
          значи голямо благодарско!!!гледаха ми маслото, щото мислех, че е малко и затова прави тези звуци / ми май точно това дето го казваш zfa159 /.ще взема да сменя маслото и ще видя...да ми препоръчате някакво свястно масло??? парите не са проблем, щото смятам да си го глезя моето пунто..пък съм на принципа, че скъпото винаги е евтино или че евтиното винаги е скъпо - както искате го разбирайте!
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

          Коментар


            #6
            Тук да се намесят колегите с марките и т.н. защото аз не разбирам кое е по-добро и кое не.За двигател личното ми мнение е Total а за скорости нямам идея.Аз съм с руско защото нямам пари за друго в момента а и скоростите без друго май ще се сменят скоро.
            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

            Коментар


              #7
              zfa159 написа:
              ..Проблема ти се крие във виене на лагерите на вала за 1-ва и 2-ра (често срещано).Щува се едно такова "хъъъъъ" и колкото повече ускоряваш се засилва.За да се убедиш засили си колата с около 30-40 примерно и си вклчи на 2-ра като не пускаш съединителя.Ще чуеш хъкането.След това изключи от скорост пак и си пусни съединителя и ще се убедиш че не е и от съединителя...
              Хм...интересно,аз също имам подобен проблем при мен обаче това като виене го има и на големите предавки също,макар и по-слабо Понякога това си мисля че може да е и от съединителя(който скоро ще сменям),защото при работа на място,като натисна педала на съединителя и се чува едно като стържене,дали това се дължи на износването му?
              Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
              ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95

              Коментар


                #8
                Ами по принцип е възможно да вие от него или от лагерите на първичния вал на скоростната кутия които се въртят непрекъснато.
                Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                Коментар

                Working...
                X