Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неравномерни обороти на празен ход и забиване носа Брава 1.4

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Неравномерни обороти на празен ход и забиване носа Брава 1.4

    От седмица взе да ми прави кофти номера и на метан и на бензин. На празен ход оборотите играят 1600-1800, на метан ги държи около 2000, но като че ли по-стабилни. Като натисна рязко педала на газта и забива носа. На метан мисля че има отделно стъпково моторче, затова мисля че проблема няма да е в МПХ-то. Какъв може да е проблема, ТПС-а ли, свещи ли, да дърпа отнякъде въздух ли или нещо друго. ТПС-а подлежи ли на почистване или нещо от сорта? Ако извадя буксата на МПХ-то ще изгасне ли колата и изобщо не е ли рисковано да го правя? И друго много важно нещо - изгася ли колата, когато почне да мени оборотите, запаля и всичко нормално - 900 об/мин. И проблема с нестабилните обороти мисля че по-често се случва на студен двигател.Всякакви идеи как да диагностицирам проблема са добре дошли.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

    #2
    при мен колега се случваше нещо подобно заради заминал ТПС ,симптомите бяха високи обороти независимо топъл или студен двг. стнигаха до 3000 колата губеше мощност и ауспуха ми стана черен и колата прекъсваше когато свалеше оборотите и след смяната на ТПС втора ръка естествено всичко се оправиТПС не го пипай,че после трудно се гласи,направи една диагностика предполагам,че ще излезе ТПС успех
    Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

    Коментар


      #3
      В какъв смисъл ТПС да не го пипам, да не го свалям да го чистя ли? А при смяна с друг ТПС втора ръка трябва ли да се настройва самия ТПС?
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

      Коментар


        #4
        трябва да се настройва за сместа бензин въздух и обороти на празен ход
        Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

        Коментар

        Working...
        X