Колеги помощ днекса се наложи да дам 5 лева на техническия преглед защото нямам даже и помен от задни спирачки направо щях да изтръгна волана от напъване , и нищо...Явно като смених моста преди 6 месеца(целия) нещо съм оплескал с него, уж работи но не знаех каква е първоначалната му позиция и началното му напрежение(прочетох ръковдствата и там пише 10нютона), а бре как да го докарам до положение че да спирам нормално. Не ми се иска да го премахвам защото тогва почти при всяко натискане ще блокирам задницата... А и докато ви питам за това някой да знае как да възтановя вакума в системата за регулация на фаровете(пак се намира до регулатора обаче след смяната на моста нямам дълги светлини) в момента дългите са ми къси а късите са ми супер къси. В цялата кола и фаровете няма и една врътка за регулация на фаровете направо ме е страх и от тогава избягвам нощни карания...Някакви идей как да създам вакъм в системата и да проверя дали го задържа..че и ако кажете какво трябва да е началното налягане при празна кола
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирачен регулатор заден и регулатор за фаровете на Tipo
Collapse
X
-
За задния мост не мога да ти помогна, ама за фаровете имам идея - направи ги не-саморегулируеми - т.е. махни им вакуума и си ги регулирай от болтовете. Аз имам удоволствието да се радвам на супер фарове откакто им измахках вакуумите - при мен интересно работеше само на десния и все ми правеше интересни маневри. Накрая се изнервих и просто ги откачих.Някъде бях чел че много рядко тази система за регулация работи пълноценно повече от 4-5 години след излизането от завода.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
За тоя заден мост ...Ако сложиш нещо доста тежко в багажника няма ли да отпуши.Един приятел ,който така мина КАТ, връщаха го два пъти и после мина с торба цимент, май беше.Иначе като отваряхме отзат апарата всичко си е беше добре, като ново само нямаше дистатъчно сила да мине стенда.Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
-
Re: Спирачен регулатор заден и регулатор за фаровете на Tipo
Колега,тук пускам един линк по въпроса за регулатора на задните спирачки,можеш да видиш различно ли е от това в книгата...Успех !Capoeira написа:... уж работи но не знаех каква е първоначалната му позиция и началното му напрежение(прочетох ръковдствата и там пише 10нютона), а бре как да го докарам до положение че да спирам нормално. Не ми се иска да го премахвам защото тогва почти при всяко натискане ще блокирам задницата...
http://fiat.imedia.ru/faq/sfaq.php?id=45
Ex. Grande Punto Driver
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар