Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1.2 2000 висок разход на гориво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Brava 1.2 2000 висок разход на гориво

    Здравейте, имам нужда от помощ. Скоро си махнах катализатора, сложиха тръба, първият месец всичко беше ок, но сега мирише зверски на бензин, разхода е огромен ( към 10 градско) и колата не върви както трябва. Освен това има някакво придърпване на ниските обороти, имаше го и преди обаче , но сега е по-осезаемо. Какво мислите? Аз съм доста бос в тази област и имам нужда от съвет от някой, който не мисли само как да вземе пари...... Благодаря предварително!!!!

    #2
    Според мен колега (защитниците на катализаторите сигурно ще ме изядат) причината 100% не е в липсата на катализатора !!! каквато и да е , не я търси в демонтажа на катализатора , поне на 4 мои коли съм свалял катализаторите и никога не е имало никакви такива проблеми , дори в два от случаите разхода чуствително падна (под чуствително имам предвид около литър на 100 км) !А както казваш при теб всичко е било нормално първият месец , така , че причината е някъде другаде! Мини една диагностика да видиш какъв е случаят!
    Fiat Marea Weekend
    HLX 1,9 TD 100
    1999

    Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

    Коментар


      #3
      Моето предно браво беше с тоя мотор и беше с махнат катализатор така че проблема не е от него.Да не би като са го махали да са ти повредили ламбда сондата? Пишеш че е 2000 година, да не би да е по новата версия с 2 ламбда сонди преди и след катализатора и да дава грешка на таблто?
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

      Коментар


        #4
        10/100 разход в града огромен!!!??? В град Варна!? Колега ами то това е горе долу заводския разход! Та на мен 1,9 ЖТД ми дава разход около 8/100 при заводски 7,4/100 и то в град Ямбол. Ти какъв разход очакваш?http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2719.html
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

        Коментар


          #5
          Махането на катализатора може да доведе до понижаване на разхода,но не и до повишаването му.Проблема го търси другаде,не е в катализатора.А разход 10 градско,ако ти се струва огромен на бензин можеш да дойдеш и да покараш малко в София.Тогава ще си спокоен за разхода си :D
          Fiat 1.4 12V
          Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
          Да си втори значи да си първи сред загубилите.
          Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

          Коментар


            #6
            колегата споменава нещо за мирис на бензин.да нqмаш нqкой скъсан маркуч.
            Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
            Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

            Коментар


              #7
              И аз имах съмнения за теч на бензин, но проверявах даже спирах на сухо място и гледах сутринта, но петна нямаше. За колегите , които казват , че 10 е нормален разход за тази кола - бъркат, разхода ми беше не повече от 7-8, извънградско 5,5-6 л. И аз се притеснявам за ламбда сондата, но грешка на таблото няма, когато махаха катализатора ги питах, казаха няма проблем....... Не съм сменял скоро горивен филтър, дали пък от това може да е, или от кабели на свещи. защото и придърпва....диагностика 100 % ще мина скоро!

              Коментар


                #8
                По повод разхода, днес от Варна до Сл.бряг (100км.) ми дръпна поне 8 литра без да я напъвам изобщо.......

                Коментар


                  #9
                  Идеален разход от Варна- Сл . Бряг по голямата част от пътя е само завои и искачване там подържането на постояна скорост е невъзможно .Моята 1.6 дава по голям разход ,а след махането на катализатора имали голяма разлика в шума че мен това ме спира да го махам.
                  FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

                  Коментар


                    #10
                    Абе глупости пишете относно разхода. Пак ви казвам тоя мотор съм го засичал по пътя по искърското дефиле дето пак е завои и стръмно и ми дава 5. Карал съм го и моето там и гарантирам че не ми е харчило 8 на 100. Провери си колата внимателно, още повече щом казваш че преди това е харчело по малко. Мириса на бензин може да идва от богата смес, примерно ако са ти повредили ламбда сондата и заради това да харчи много.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

                    Коментар


                      #11
                      За разхода... Брава 1,2, 16V 2000г. по касови бележки при зареждане и изминати километри, за почти 2 години, зимен, летен, грдско, извън ... всичко на куп - под 6 на сто. Това е при спокойно и нормално каране.Колега, нещо с колата ти не е наред, лабда сонда, инжектори, датчици за температура... диагностика си трябва.
                      Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

                      Коментар


                        #12
                        nicko написа:
                        За разхода... Брава 1,2, 16V 2000г. по касови бележки при зареждане и изминати километри, за почти 2 години, зимен, летен, грдско, извън ... всичко на куп - под 6 на сто.
                        колега, без да се обиждаш, това е много невероятно. моята, вярно с предния мотор - 82 к.с., гори точно колкото пише в оня линк, даден от колегата по-горе, при нормално каране.интересно оборотите на празен ход дали са нормални и стабилни. притесняваща основно е миризмата на бензин, което показва, че компа не успява да направи правилна горивна смес, т.е. една диагностика почти на 100% ще покаже грешки и ще подскаже къде да се търси проблема. аз, като за начало бих направил някаква процедура за обучение на компа - откачане на акумулатора поне за 30 мин., закачане, работа на място 2 мин., гасене за 1 мин., каране 10 км. и гасене. и е добре темата да отиде в бензинови двигатели, там ще я видят повече хора които разбират. но без диагностика няма много какво да се каже. може да е всичко.
                        браво 1,6/90 - 09 г.

                        Коментар


                          #13
                          slonikon написа:
                          ...
                          Няма как да се обидя, няма и от какво. Не искам нито да се хваля, нито да казвам колко невероятни са колите които караме... и как точно моята е най-най-... ама от най... защото тя не е, съвсем нормална кола си е. Не е кой знае какво, но аз и не държа да е... не ми създава проблеми, вози ме... какво повече да искам И на мен не ми се вярва този разход, но това показва ексела както тегля чертата...А за разхода... между технически изправна и "технически изправна" кола, може да има разлика която би се усетила само в разхода. Освен това... много, ама много силно зависи как се кара.
                          Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

                          Коментар

                          Working...
                          X