Здравейте,Забелязах че понякога при запалване (Фиат Пунто 95, 1,6, бензин) при спряло състояние, оборотите се покачват сами все едно се натиска газта, а това не е така. Мисля, но не съм много сигурна, че това става в топло време. Може ли някой да ми обясни каква е причната?Благодаря много!
)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Повишаване на оборотите както при натискане на газта
Collapse
X
-
nedialk00 -
Re: Повишаване на оборотите както при натискане на газта
Предполагам, че оборотите се покачват точно след като двигателя запали. По принцип е нормално да го прави когато навън е по-студено. Ако оборотите се покачват до 1300-1500 за минута две - всичко си е наред. В противен случай е добре да се направи диагностика - може да си е отишъл температурен датчик или както е казал колегата по-горе - да има проблем със моторчето за празен ход. Замяната му е краен случай - може нещата да се разминат само с почистване. И един съвет - не бързай да хвърляш пари за смяна на каквото и да е . Понякога във форума се дават такива съвети, че направо онемявам ....Puntcho написа:Здравейте,Забелязах че понякога при запалване (Фиат Пунто 95, 1,6, бензин) при спряло състояние, оборотите се покачват сами все едно се натиска газта, а това не е така. Мисля, но не съм много сигурна, че това става в топло време. Може ли някой да ми обясни каква е причната?Благодаря много!
)
Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар