Проблема е че не стърчи изобщо а на мене ми писна да се занимавам с тая кошница вече утре я пращам на сервиз да си играят те аз нямам нерви

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Тече ми маслото на скоростната кутия :((

Collapse

X
- 

nedialk00 nedialk00
 трябва ти стругар, едва ли някой ще се навие да се мъчи да го вади, защото ако счупи корпуса на ск.кутия той ще е виновен
 Коментар
- 

Работата стана много дебела...болта го извадихме но резбата е развалена...вече не може нищо да се направи, търсих да сменя кожуха на скоростната кутия на който е тази резба но никой не продава само кожух и бях принуден да купя друга скоростна кутия...тази е обявена за продажба ако някой е заинтересован съм пуснал тема. Всичко по скоростната кутия си работи перфектно който я купи ще си сложи кожуха от неговата скоростна кутия и няма да има грижи! при положение че си купих скоростна кутия за 250лв тази я обявявам за продажба за 150лв...
 Коментар
- 

Ами дано нямаш ядове с новата кутия.Аз съм много учуден как си успял да го скъсаш този болт,защото корпусът е алуминиев и аз се притеснявах да не превъртя резбите,а ти чак болт си скъсал...Старата кутия които е мераклия може да и нареже нова по-широка резба,да разшири колкото е необходино отвора в капака и да слага по-дебел болт.Дали обаче ще стане зависи маи наи-вече от това може ли да се намери болт с подходящите размери.Добре,че аз не скъсах някои болт,че щеше да е голямо приключение...Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
 Коментар
- 

Минах и през този вариант с навиването на по-голяма резба(оригиналните болтове са 8мм ние навихме резба 10мм) но дойде прекалено дебел метчика и се сцепи кожуха Ако можех да си намеря само кожух от някъде изобщо нямаше да си продавам скоростната кутия но всеки продава цяла кутия никой не иска да разглабя... Ако можех да си намеря само кожух от някъде изобщо нямаше да си продавам скоростната кутия но всеки продава цяла кутия никой не иска да разглабя...
 Коментар
- 

Ново питане покрай теч на масло

Здравейте,
 преди време и под нашата кола започнаха да се появяват петна от масло. В началото не му обърнах особено внимание. Тея дни вдигнах колата на крик и гледам по скоростната кутия имаше доста мръсотия полепнала по масло, което е оливало по нея. Измих я горе-доло с идеята след седмица-две пак да я вдигна и да мога да се ориентирам откъде таи това масло. Е днес беше деня на проверката, но така и не мога да разбера къде е проблема.
 Ще кача няколко снимки и се надявам по-компетентни хора да ме насочат какво трябва да се направи в случая.
 Аз какво направих:
 -притехнах къде болт видях, но явно безрезултатно.

Маслото е "I.G.A.T. Platin TGS 75W90",ако е от значение.
 Благодаря!
 Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
 Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
 Коментар
- 

Така като гледам тече от силикона между плочата и скоростната кутия- за да се оправи се източва маслото, сваля се капака , развиват се гайките на 2-та вала, вилката за 5-та скорост, махат се зъбните колела със синхронизаторите и муфата, и чак тогава можеш да свалиш плочата. Обезмаслява се хубаво със спрей за почистване на спирачки , нанася се силикон ,слага се плочата, зъбните колела ,вилка и другите неща, маже се силикон на капака върху плочата където ляга и се стяга всичко.Фиат Крома 1.9 16v+
 Фиат Браво 1.6 16v
 Фиат Мареа 1.6 16v
 Коментар
Реклама

Collapse

Коментар