значи проблема се получи при посещение при майстор за смяна на гарнтура на картера и масло същевременно, колата я закарах ОК и след като си я взех се оказа че лампата на борд компютърчето/ изобразяваща щека за масло с една капка отдолу/ не ще да загасне ,според мен това е лампа която предупреждава за ниско ниво на маслото в картера/но не съм 100% сигурен/ но нивото си е почти на макс ,та въпроса ми е знае ли някой къде се намира този датчик който подава инфо какъв му е принципа на действие и т.н абе всичко свързано с проблема ще ми е от ползаблагодаря предварителноПС датчика със сигурност не е на щеката за маслото както съм виждал на някои коли
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
датчик за нивото на маслото
Collapse
X
-
Re: датчик за нивото на маслото
Датчика може да ти седи на масленият филтър в долният крайstef написа:значи проблема се получи при посещение при майстор за смяна на гарнтура на картера и масло същевременно, колата я закарах ОК и след като си я взех се оказа че лампата на борд компютърчето/ изобразяваща щека за масло с една капка отдолу/ не ще да загасне ,според мен това е лампа която предупреждава за ниско ниво на маслото в картера/но не съм 100% сигурен/ но нивото си е почти на макс ,та въпроса ми е знае ли някой къде се намира този датчик който подава инфо какъв му е принципа на действие и т.н абе всичко свързано с проблема ще ми е от ползаблагодаря предварителноПС датчика със сигурност не е на щеката за маслото както съм виждал на някои коли
Провери дали е закачен, след смяната на гарнитурата
http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
-
при мен датчика май се намира някъде под капака на ангренажа и буксата му е до масления филтър след като размърдах тая букса малко лампата изгасна дано това да е бил проблема благодаря на колегите взели отношение по тематаПС след последвалото запалване на колата лампата пак свети, значи приемам още съвети и най вече някой ако е преборвал проблема да се включиTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
и аз имам подобен проблем. дай на контакт и върни на начална позиция и после пак дай контакт. т.е. даваш контакт, изключваш и пак даваш контакт. при второто включване на контакт не трябва да свети. този проблем и аз не мога да го реша и на кромата и на темпрата. и на 2 коли след като върна контакта и пак дам се оправя. ама това е всеки път и доста гадно. на кромата може да имам около 30 сек. между двата контакта, но на темпрата ако се забавя повече от 1 сек. и пак си светка лампичката. бях писал в някоя тема за този проблем и там ме посъветваха да си сменя просто датчика. честно да ти кажа и аз не знам къде се намира, но отпред на двигателя до свещите има един такъв, мисля че той е за налягането на маслото, т.е. възможно е този до масления филтър да е за лампичката. п.с. между другото се каня от цифра време да те питам на лично точно за този проблем :Dstef написа:при мен датчика май се намира някъде под капака на ангренажа и буксата му е до масления филтър след като размърдах тая букса малко лампата изгасна дано това да е бил проблема благодаря на колегите взели отношение по тематаПС след последвалото запалване на колата лампата пак свети, значи приемам още съвети и най вече някой ако е преборвал проблема да се включиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Не е, това е за нивото.Този за налягането трябва да седи някъде по блокаstef написа:ами има един датчик на масления филтър ама си мисля че той е за налягане на маслото
http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
да ама тоя на филтъра е с едно краче затова си мисля че е за налягането а този за нивото мисля че е с две крачета а и като размърдах кабеляка за малко спря да свети лампата между другото метода на пакумба действа и при мен каква е причината да става така не знам помагайтеееееDodo 155 написа:Не е, това е за нивото.Този за налягането трябва да седи някъде по блокаstef написа:ами има един датчик на масления филтър ама си мисля че той е за налягане на маслото
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
честит ти един хроничен фиатски проблем значи. според някои колеги /преди около година съм писал в няква тема за това/ проблема се дължи на "заминал" датчик, каквото и да означва това. аз мисля да го сменя с нов и да видя какво ще стане, ако намеря решение ще ти кажа спокоstef написа:да ама тоя на филтъра е с едно краче затова си мисля че е за налягането а този за нивото мисля че е с две крачета а и като размърдах кабеляка за малко спря да свети лампата между другото метода на пакумба действа и при мен каква е причината да става така не знам помагайтеееееDodo 155 написа:Не е, това е за нивото.Този за налягането трябва да седи някъде по блокаstef написа:ами има един датчик на масления филтър ама си мисля че той е за налягане на маслото
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар