Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ударен Фиат Браво! Продажба или ремонт??!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ударен Фиат Браво! Продажба или ремонт??!

    здравейте колеги. преди два месеца ударих фиата - браво 96г 1.9 дизел - челно. ударът не беше много силен, но достатъчно че да ме накара да се замисля дали да го оправям или продавам. още не съм решил, за това се надявам на вешето компетентно мнение по въпроса. първо не мога да си позволя да похарча повече от 500, макс. 600 лева, а не знам дали това ще стигне. другия вариант е да го продам, но целия, нямам възможност да се занимавам да го разглабям, първо защото не разполагам с време и достатъчно умения и второ защото докато не го продам ще стоя без кола, защото нямам парички за друга. сега за удъра - отишъл е единия калник, другия е пукнал съвсем малко, бронята и капака са смачкани, халогените са здрави, десния фар е счупен, рогът десния е кривнал надолу и на ляво както и свързващата греда. от това целия двигател се е изместил малко назад и картера се е смачкал леко. двата радиатора са здрави също. за левия рог имам съмнения, че е мръднал малко, защото шофьорската врата закача в левия калник, може само калника да е мръднал. предложиха ми да си търся части със същия цвят, за да спестя поне от боядисване, но вече два месеца не съм намерил, ходих и при италианеца, но поне за сега няма. ето и няколко снимки. ...
    Прикачени файлове

    #2
    Колега защо първо не опиташ да разбереш има ли криво по коша на двигателя и дали е поправимо. В смисъл дали ще е нужен стенд да я изпънат или всичко може да се оправи с чука или пък е толкова крива че не си заслужава. колко струва да се изправи. След това ако прецениш че има смисъл да се изправя, нека да ти я изправят и после да изчукат калниците и капака така че да може да се затваря и да има някаква форма. и си я карай така ударена. но в движение. Пък по нататък като посъбереш пак лев отиди да ти я пръснат или пък си купувай калници и капак и броня.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

    Коментар


      #3
      и аз съм на мнение че е по-добре да я оправиш

      Коментар


        #4
        Зависи и от това в кава кондиция е мотора и цялата кола преди удара.Но май е по добре да я правиш понеже тоя мотор на части няма да му вземеш много, дори и цял. Малко са браво/ брава с такъв мотор.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

        Коментар


          #5
          по-добре я оправи, фар за 40-45 лева ще намериш, капак за 50-60 лева ще ти се намери другите ламарини ги изчукай за сега и една предна броня си вземи за 100 лева абе за с 300-400 лева ще се оправиш за ламарините даже + калниците потърси примерно черни и след време като посъбереш пари да си ги боядисаш, щото и да я продадеш тая, първо колко пари ще и вземеш, и ква друга ще си купиш то там са прехвърляния граждански винетки пак обслужване..

          Коментар


            #6
            Колеги вие не виждатели,че момчето е написало "рогът десния е кривнал надолу и на ляво както и свързващата греда. от това целия двигател се е изместил малко назад и картера се е смачкал леко"Едва ли ще може сам да си дръпне роговете,като е мръднал мотора сигурно и скоростите няма да са в кондиция.То не е само едни ламарини да се накупят.Първо колега виж на стенд геометрията на колата и тогава се оглеждай за ламарини.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

            Коментар


              #7
              Здравей колега,и аз съм на мнение да погледнеш на стенд геометрията и ако може да се оправи да я оправиш,иначе фар за 40лв. ще намериш,броня 40-50лв. има втора употреба по толкова,а за капак пак горе долу около 50лв.Дано да се оправиш,че знам какво е да ти е ударена колата и да нямаш финанси за оправяне,мен като ме удариха карах над месец със сгънати калник и капак,със спукана броня и със тиксо на фара че беше счупен и той докато изплатиха застраховката понеже нямах възможност да правя каквито и да е ремонти.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

              Коментар


                #8
                значи първо трябва да търся някъде да ми проверят геометрията, а ако се е усукало купето, имате ли представа колко е едно изправяне, че и това трябва да го смятам?

                Коментар


                  #9
                  Колега, от където и да го погледнеш ,все е неприятно.Геометрията на коша ти е мръднала.Трябва първо да ти се изправят роговете, а така както гледам и основата на десният калник и тя е на ляво. А да ти се нареди предницата майстора ще ти иска нови калник,броня, капак и фар. Да ги напасне един към друг след като ти върне рогчетата. Така че не става само с нови тенекии или само с оправяне на геометрията. Свързано е.
                  Мареа 1999 1.8i HLX

                  Коментар


                    #10
                    Ако се е усукало купето изобщо не се занимавай да я правиш - личен съвет от мен, не ангажирам никой с него.Бях пред твоята дилема тази зима, като при мен ламарините бяха само ляв калник и предна броня счупена в ляво, друго нищо.Но при качването на доста висок бордюр (завъртях се на леда) и то с 30 км/ч съм карал преди удара, това в града, сложи че и спирачките са ми убили скоростта. От удара ми се чупи левият носач от там колелото се удря в калника, а полуоската в единият рог на моста.Смених си носача, нагласих карето в скоростите и вече на ход я откарах да я вдигнем на подемник. Там се видя как стои колелото и кривият мост. От морга си взех мост на добра цена и си го смених и него за да я видя на реглаж тогава - еми не стана да влезе в норма страничният наклон на лявото колело въпреки че смених всичко, което беше криво, явно и ботуша е поддал предполагам въпреки че видимо му няма нищо. Както знаеш на нашите коли няма възможност за регулиране на страничният наклон, той е фиксиран. И така с 2,5 градуса страничен наклон на лявото колело я дадох за части.
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                    Коментар

                    Working...
                    X