Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Молба за съвет относно Пунто 1,9 JTD

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Молба за съвет относно Пунто 1,9 JTD

    Първо здравейте на всички!Търсим първа количка за жена ми и се спряхме на няколко варианта. между които е и FIAT Punto и по-специално 1,9 JTD, евентуално може и подобно Пунто, но бензин. Прочетох доста материал във форума, но какво е най-характерното за този двигател, което трябва да знаем при избора му и какво да гледаме? Набелязахме 2 обяви вече, ако някой колега е ходил да ги гледа ще се радвам да сподели впечатленията си. Ето ги и 2те коли: http://www.cars.bg/u198393http://www.cars.bg/u267150 Търсим нещо около и най-вече под 3000лв. Колко би излязла поддръжката грубо на подобен автомобил и къде му е слабото място? Извинявам се ако подобни въпроси са били обсъждани вече, но ще си позволя наглостта да ги задам отново. :D Благодаря на всички предварително, които ще вземат отношение по въпросите ми.

    #2
    Миналата седмица се сдобих с такова пунто(1.9JTD). За сега съм му сменил само масло и маслен филтър (5w-40) около 70 лева. Тази седмица ще му сменям ремък и ролки. При запитване по e-mail в сервиз във Варна ми изпратиха следните цени:
    1.ангренажен ремък - 42.25лв2.обтяжна ролка -99.00лв3.паразитна ролка - 35.64лв4.водна помпа - 69.30лвТруд смяна ремък,ролки и водна помпа - 144.00лвЦените са с включен ДДС!
    Като забележки за сега към колата имам, че трудно се подменят изгорели крушки (едната крушка на късите светлини беше изгоряла, а другата не светеше, но след поизсъхване на фара се оправи. - автокъща!!! Все още не съм си оправил габаритите, които също не светят.)Друг проблем който имах и разреших беше че едното рамо, което задвижва дясната чистачка липсваше и съответно не работеше.Цените, които видях в интернет за въдушен филтър и филтър на климатика са по 15-20 лева. Горивния филтър също е желателно да се смени.Това е за сега от мен. Доволен съм от колата, няма как да е без забележки.

    Коментар

    Working...
    X