Ето я и моята сага с моята количка.Колата е Браво 1.4 преди 2000 километра смених съединителя с нов. Признавам че не е от най-марковите 150 лева комплекта. Но майсторите ми казаха че поне 40 000 километра трябва да ме изкара. А го смених поради причината че стария тресеше при потегляне. И какво смених го с нов и сега пак претриса.Симптомите са следните:-при студен двигател сутрин като тръгна и няма никакъв проблем обаче като загрее колата и почва да тресе на полусъединител, понякога по силно понякога по слабо а понякога въобще не претриса на топъл двигател-тампона на скоростната кутия е за смяна... възможно ли е той да е причината. Ако е той защо на студен двигател няма проблеми-Когато съм в движение във всеки един диапазон от километража скоростния лост се клати.. Тоест карам със 100км/ч и като си сложа ръката на лоста все едно някой ме здрависва така ми се клати ръката. Възможно ли е пак да е от някой тампон. Това го правеше и със стария съединител-Маслото на скоростната кутия когато е студена колата е гъсто като маргарин едвам едвам го сипахме обратно в кутията. Дали има някаква връзка с претрисането на студен и топъл двигател ?- Възможно ли е проблема да е от вътрешните карета. Зимата забелязах че като въртя леко гуми на снега около 1500 оборота и отдолу се чува чат-чат-чат-чат - при изправен и завит волан
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тресе при потегляне а съединителя е нов
Collapse
X
-
ами отремонтирай всичко бе човек, то иначе как да си сигурен?? сменяй тампоните които казваш че са износени! А мен силно ме съмнява цял комплект за 140лв, дали има въобще такъв, аз като сменях нямаше... да не си сменил само част от съединителя, ти лично видя ли пълния комплект дискове и лагер?Относно за вибрациите в скоростния лост при движение - да знаеш че всеки фиат има такива, но въпроса е да са в рамките на допустимото, не да се клати като на стар зилpakumba написа:мдаtipo33 написа:Здравей колега,аз мисля че е трябвало да започнеш от тампоните които са за смяна.Това са симптоми И на скъсани тампони.Вибрации в купето при работа на място имаш ли?
FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
като даваш газ и отпускаш усеща ли се яко на лоста?mitkosoft написа:при цялата процедура по смяната бях там даже и до магазина ходих...условието беше че ще ми правят колата ако им стоя на главата и те се съгласиха....а вибрацията в лоста е такава че като си сложа раката и ми се клати цялата ръкаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
+1И аз мисля, че проблема е заради тампон ... Да я качат на подемника и да проверят ...tipo33 написа:Здравей колега,аз мисля че е трябвало да започнеш от тампоните които са за смяна. ...?Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар