Момчета при мен проблема продалжава - карета смених; макферсона оправен; рейката е перфектна - други идей - при завой независимо на ляво или дясно продалжава да пука яко нещо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уно при завои предницата все едно се чупи
Collapse
X
-
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...=6573&start=15погледни ми последното мнение там може и от това да е. Може да е тампона който държи скоростната кутия. Само може да гадаем ако не се види.
-
И на моето Типо еи така пукаше при завоите и неравности също, оказа се че са се разбили втулките на водачите на предните спирачни апарати, ама еи така както звучи лесно за диагностика обиколих 4 сервиза и 15 "майстори" докато се разбере, а иначе все казваха "Ми ок е колата, нямаш проблеми", единият даже ме пращаше да си прегледам "слуховите апарати"!Абе какво да ти кажа...да не опре работата до сервиз, че пишман маистори само!N.Y. State of Mind
Коментар
-
колега аз имам същия проблем като твоя.одисеята ми по пловдивските сервизи същоМ
проблема ми все още не е решен защото се наслушах на какво ли не.интересното е че го прави най силно сутрин на 1-2 завой ,забелязах обаче че като оставя колата с завъртени гуми пукането след това е по слабо но все пак се усеща.ще следя с интерес темата зада разбера откъде идва дефекта.със сигурност мога да кажа че не е от тампона на скороститеуспех
HONDA I-VTEC
Коментар
-
като завиваш - не ще лесно и сама иска да се върне ли ? и пука при това ? ...аз вече споделих за диференциал , пък ако ти е удобно - вдигни колата на крик - голям- и палиш и вкарваш некоя скорост и с ръце задържаш едната гума и ако не спре лесно / оти Уното нема шпер
/ , или иска да се върти на тласъци - директно скоростите долу
Коментар
-
Одоло под волана има едно малко каре (близо до педалите)не го сменяи но провери дали е здраво.Пипни с един пръст входа и с друг изхода и то ще си прличи ако е от там.Това е една кръстачка и може и да е от там,но ще го има проблема и при вдигната на крик.Също и от вътрешните карета на полуоските.Напиши малко по дословно кога го има проблема за да ти помогнем.Fiat Uno 1,5 75. 149C1000
Коментар
-
Re: Уно при завои предницата все едно се чупи
Какво значи "оправен"? Опорните лагери сменяни ли са? Добре смазани? Такова пукане се получава при заяждащ опорен лагер. При завой, пружината започва да се усуква, защото лагера е блокирал. Когато се натегне до някаква степен, лагера изведнъж рязко освобождава и се чува много гаден звук. По принцип не е опасно, но звучи все едно нещо се чупи.szero написа:макферсона оправенFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Имам подобен проблем. Като я купих колата преди 15 хл.км. беше така и сега пак си е така.(ако е същото де). Значи при маневра(бавна) припуква яко. сякаш нешо се чупи. Майсторите ми гледаха тогава доста и стигнаха до извода че имам "подбит" детайл. Т.Е. като си "падне" в подбитата част и "щтраква". Трудно е да го обясня
.Карам така и нямам последствия. :D
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар