здр колеги имам проблем с термостата на фиат пунто 1.7тд.купих колата преди седмица и вече се разболях поради простата причина че и моята както и мн колеги имат проблем със загряването на двигателя.като я запаля след около 3,4 мин и маркучът след термостата които отива към радиатора е топъл.затова си мисля че би трябвало да е от термостата.сега е студ и колата загрява едва 1/4.ако я назоря стига до половината и като отпусна пак пада на 1/4.тукмо жземе да духа горещт въздух и парното пак омалява.разхода също е висок около 8л/100 смесено.проблема ми е че термостата струва 106лв.изчетох доста теми по този въпрос и доста от вас май го сменят доста често(несполучливи са),някои пък приспособяват други термостати.някои може ли да помогне.данеби пък проблема да не е в него?6те съм мн благодарен ако някои има идеи как да си оправя проблема.а някои знае ли при колко градуса отваря термостата и тия смахнати скали без цифри?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с термостата на пунто 1.7тд
Collapse
X
-
Скоро, преди да застудее смених термостата по хитрия начин описан на дълго и на широко в голямата тема. Така както го описваш със сигурност термостата ти е запекъл и то в отворено или полу-отворено положение! Не е много лесно да го направиш по евтиния начин и особено в това студено време, освен ако нямаш топъл гараж! Аз смених моя с такъв, който отваря на 83гр за 9лв. При мен се появиха последващи проблеми след смяната, които до преди това не бях открил и които се надявам да съм отстранил! На мен сега термостата ми отваря милимунда преди средната чертичка. Ако се решиш да го побългаряваш, бих могъл да ти помогна с обяснения!Fiat Punto 1.7 TD
-
[quote="tzetzo_slavista"]Скоро, преди да застудее смених термостата по хитрия начин описан на дълго и на широко в голямата тема. Така както го описваш със сигурност термостата ти е запекъл и то в отворено или полу-отворено положение! Не е много лесно да го направиш по евтиния начин и особено в това студено време, освен ако нямаш топъл гараж! Аз смених моя с такъв, който отваря на 83гр за 9лв. При мен се появиха последващи проблеми след смяната, които до преди това не бях открил и които се надявам да съм отстранил! На мен сега термостата ми отваря милимунда преди средната чертичка. Ако се решиш да го побългаряваш, бих могъл да ти помогна с обяснения
Коментар