Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна двигател на Темпра ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна двигател на Темпра ?

    Искам да попитам относно една моя идея:Имам Темпра 1.4 бензин ама е слабичък двигателя. Дали е възможно да се сложи двигател от друга Темпра или Типо - да кажем 1.6 или 1.8 литраМерси

    #2
    Всичко може, но опира до пари, аз лично не виждам смисъл да се прави. По-добре смени колата отколкото да купуваш мотори и сменяш ,за да се смени мотора не е едно на ръка, друг вече е въпроса с компютри ск. кутии и т.н дали са същите като при 1,4.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    Коментар


      #3
      Между 1.4 и 1.6 разликата не е много голяма,но 1.8 вече е съвсем друго.Сменяш в комплект двигател,скорости,комп. т.е. всичко.Грубо двигател+скорости поне 500лв.,узаконяване,маистори и технотест-сигурно още толкова,при цена на самата кола 1000-1500 лв си е направо безмислено.За инфо,колегата Trenti е сложил на типото му мотор от Алфа 155 1.7 TS
      Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
      EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
      EX.Fiar Ritmo 105TC

      Коментар


        #4
        Благодаря за мненията.Смяната я замислям шщото колата не върви особенно добре . А като и сложих и газ направо спира дори при малък наклон.А на бензин със 100км/ч и душицата и излиза. Идеята ми е ако си намера части от катастрофирала кола , може и Алфа или Ланчияза около 300 лв да я "ъпгрейдна" с 15-20 коня . Скоростната кутия налага ли се да се сменя, не съм специалист но оборотите на ход на двигателя на 1.4 и 1.6/1.8 не са ли едни и същи?.

        Коментар


          #5
          колега аз имам темпра 1.9 тд 90 кс и мога да кажа че върви доста добре , по баирите под 100 км не падам и то без да и давам зор съвсем нормални вървене а разхода мие около 6 смесено. така че слагай някой двигател около 90 кончета и ще видиш каква е разликата .
          темпра 1,9тд

          Коментар


            #6
            Ако си навит да го правиш - доста сме хората във форука които сме минали по този път и ще помагаме с каквото можем, но имай в пред вид че 1.8 и особенно 2.0 вече се намират рядко читави откъм колянов вал, така че ще ти се наложи да му правиш и ревизия на двигателя който вземеш, освен ако не е от познат и да знаеш предварително какво взимаш. По твоя въпрос конкретно -примерно колегата SWAT сложи на типо 1.4 двигател 1.8/16. Сменя се всичко в коша. Технотеста е 60 лв.
            https://www.cialispascherfr24.com/

            Коментар

            Working...
            X