Имам следния проблем (с Фиат Брава TD 100) - постоянно нивото на антифриза ми се променя: един път ту е почти празен разширителя след като е загряла, а на следващия ден е пълен на max преди да съм я подкарал и обратно. Нивото на маслото си е постоянно. Антифриза не е потъмнял. Стрелката на датчика след като загрее си на средата. Какво да правя някой има ли идея?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с нивото на антифриза в разширителя!!!
Collapse
X
-
Хипотетично би могло, ако има някъде тясно сечение или позапушване ,помпата да издува някакви маркучи и обема на системата да се увеличава.Температурата спомага за еластичността им.Друго логично обяснение нямам!А като отвиеш капачката на съда появява ли се антифриз по време на работа?Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
-
Може предпазния клапан да ти държи високо налягане в системата.На първо време поотвии капачката!doofiat написа:Ами да, като я отвия и нивото на антифриза още малко нараства. Добре, дайте съвет. Какво да правя? Аз така съм минал 16 000 км вече.alex12 написа:А като отвиеш капачката на съда появява ли се антифриз по време на работа?Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
-
ХМ ПОЧВА ДА НАМИРИСВА НА ПРОГОРЯЛА ГАРНИТУРА НА ГЛАВАТА И ТИ ПОДУХВА ВЪВ ВОДНИЯ КРЪГ Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 , ПРИЯТЕЛ НАСКОРО НА ЕДНО ПЕЖО СМЕНЯ ГАРНИТУРА КАТО МУ ИЗБИ ТРИ ПАТИ ОТ РАЗЛИЧНО МЯСТО.ДАНО ДА НЕЕ ТОВАСтига си викал бе човек! Тук писането с главни букви се приема за това Поздрави! kiro_of_the_day
Коментар
-
При мен след като съм карал - ако отвия капачката съска. Тази система не е ли под налягане по принцип - че ако поотвие няма ли да стане отворена ?alex12 написа:Може предпазния клапан да ти държи високо налягане в системата.На първо време поотвии капачката!doofiat написа:Ами да, като я отвия и нивото на антифриза още малко нараства. Добре, дайте съвет. Какво да правя? Аз така съм минал 16 000 км вече.alex12 написа:А като отвиеш капачката на съда появява ли се антифриз по време на работа?
Коментар
-
Нормално е да има някакво, но малко налягане в системата. Ако е прогоряла гарнитура трябва да цапа антифриза, да прави мехури или направо пяна в него и най-вече може да се види дали бълбука (газови мехури) в разширителния съд като се форсира двигателя. За да къса водни съединения - ясно е, че има проблем. Ако ги няма признаците за прогоряла гарнитура - вероятно става дума за запушване или стеснение. По това къде точно са скъсаните съединения би трябвало да се търси запушването...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Ами признаците за прегоряла гарнитура ги няма. Нецапа антифриза, нивото на маслото не се променя, няма мехурчета в разшерителя. Колата си има мощност. Колегата alex 12 може би е прав,че има стеснение някъде. Къде да отида? Тук в София всеки лъже-маже и не знам дали ще направят въобще нещо или само ще притегнат всички съединения.vesko написа:Нормално е да има някакво, но малко налягане в системата. Ако е прогоряла гарнитура трябва да цапа антифриза, да прави мехури или направо пяна в него и най-вече може да се види дали бълбука (газови мехури) в разширителния съд като се форсира двигателя. За да къса водни съединения - ясно е, че има проблем. Ако ги няма признаците за прогоряла гарнитура - вероятно става дума за запушване или стеснение. По това къде точно са скъсаните съединения би трябвало да се търси запушването...
Коментар
-
Тази събота и неделя брах ядовe с другата ми кола Рено 1.6d.Надуване и пукане на маркучите и разширителният съд.Даже една тапа в главата изби.Но не смеси масло с вода.Проблемът беше от КАЧЕСТВЕНИ МАЙСТОРИ.Два пъти сменям гарнитура и копелетата ги мързи да шлайфат главата,въпреки, че шлайфът им е на 30м от сервиза.Така,че колегата да намери свестни майстори и да контролира ремонта с присъствието си.Дано няма пукнатина в главата... аз много се притеснявах от това, но се оказа,че е здрава.Успех и късмет!vesko написа:Нормално е да има някакво, но малко налягане в системата. Ако е прогоряла гарнитура трябва да цапа антифриза, да прави мехури или направо пяна в него и най-вече може да се види дали бълбука (газови мехури) в разширителния съд като се форсира двигателя. За да къса водни съединения - ясно е, че има проблем. Ако ги няма признаците за прогоряла гарнитура - вероятно става дума за запушване или стеснение. По това къде точно са скъсаните съединения би трябвало да се търси запушването...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Колега защо първо не опиташ да обезвъздушиш системата и тогава да търсиш по сериозни повреди! Когато загреее колата провери дали имаш течност в радиатора или по съединенията. Ако някое от тях е празно значи... въздух!doofiat написа:Ами признаците за прегоряла гарнитура ги няма. Нецапа антифриза, нивото на маслото не се променя, няма мехурчета в разшерителя. Колата си има мощност. Колегата alex 12 може би е прав,че има стеснение някъде. Къде да отида? Тук в София всеки лъже-маже и не знам дали ще направят въобще нещо или само ще притегнат всички съединения.vesko написа:Нормално е да има някакво, но малко налягане в системата. Ако е прогоряла гарнитура трябва да цапа антифриза, да прави мехури или направо пяна в него и най-вече може да се види дали бълбука (газови мехури) в разширителния съд като се форсира двигателя. За да къса водни съединения - ясно е, че има проблем. Ако ги няма признаците за прогоряла гарнитура - вероятно става дума за запушване или стеснение. По това къде точно са скъсаните съединения би трябвало да се търси запушването...Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Това значи че системата смуче въздух и прави въздушна възглавница!doofiat написа:За момента се оказа,че едната тапа на блока е протекла, но от какво не се знае още. Съединенията не се раздуват като загрее. Напротив като ги пипах са меки.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар