biser_as написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съединител на Пунто 1.9 JTD !
Collapse
X
-
Аз смених съединител преди доста време, но единственият признак беше буксуване при рязко подаване на газ и натоварване. Трудно превключване на скорости не съм имал. Така че не знам доколко "леко трудно" превключване, както се изразява пусналият темата колега, е показател за износен и за смяна съединител. Просто е много субективно това "леко".Относно цената. В Аутоиталия ме зашеметиха с цена 860 лв за комплекта, така че си купих Валео (не мога да кажа какъв, от къде и т.н.) за 240 лв от магазина на Стамболийски. Вече карам доста време, проблем нямам.Към Emzo : защо питаш за маховика, на Пунто 1.9 jtd, 80 к.с. нали маховикът НЕ Е демпферен, така че там проблем не може да има?
Коментар
-
Ха, ето изненада. А аз бях сигурен, че не е демпферен. На няколко места съм го гледал. Засега не вярвам, сайтът на АХМ е с доста грешки-от опит говоря. Дано не ми се налага да разбирам със сигурност от нужда.emzo написа:Точно демпферен е:http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1
Коментар
-
Здравейте, аз имам подобен проблем, и си мисля , че е от съединителя или лагера. Признаците са: на първа, като му дам цялата газ и се чува някакъв стържещ звук, също така и отделя много долу, а в същото време на втора , трета и т.н. нито прескача, нито издава такъв звук, дали е съединителя колеги, или нещо скоростите .... ? за фиат пунто 1.9 jtd става дума. Някой имал ли е подобен проблем ?
Коментар
-
Темата е стара но за да не отварям нова ще отправя въпроса си тук, надявам се да получа разяснение.Какви са признаците помпата на съединителя да е заминала или да е в лошо състояние понеже ми се появи луфт в самия педал в нормално положение има голям празен ход, възможно ли е да е от нея или какво е ?
Коментар
-
Ако имаш луфт , погледни отдолу педала където лагерува с оста на помпата, има едно тампонче, което при мен се беше износило и там имаше луфт. Това е на Бравото.А заминала помпа на съединителя, горна или долна, се усеща по неравномерната работа на педала.От няколко пъти някои път ще усетиш различно поведение на педала при потегляне на колата. Се едно се качваш от една кола на друга. Проверява се за течове около помпите или течност в маншончетата.Поздрави.anonimenuserr написа:Темата е стара но за да не отварям нова ще отправя въпроса си тук, надявам се да получа разяснение.Какви са признаците помпата на съединителя да е заминала или да е в лошо състояние понеже ми се появи луфт в самия педал в нормално положение има голям празен ход, възможно ли е да е от нея или какво е ?Bravo JTD 105 '98
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар