Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

лееекичко одраскана боя

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    лееекичко одраскана боя

    Колеги, ще ме извинявате ако някъде е коментирано, но трудничко се ориентирам във форума.. Значи днес ми одраскаха колата, падна една дъска и ожули боята. Колата е сив-металик, драскотината не е много дълбока, лака е съдран и малко от боята, но не и до ламарина. да препоръчате някаква паста или нещо друго такова (какво ???) РЪЧНО да си оправя драскотината, че така направо ми бърка в здравето..Ако имате впечатления от тия дет са от сорта на Turtle Wax, или направо да търся нещо на ЗМ.. ама такова, че да става за ръчно нанасяне.. Пак повтарям - не искам да пастирам/полирам цялата кола, а само една малка част..Благодаря на отзовалите се!

    #2
    Здравей, колега,на мен ми се случи същото тази сутрин - драскотина по цялата дължина на колата, вероятно съм спрял не където трябва.Ще опитам да залича драскотината с перманентен маркер и ще пиша за резултата, ако е успешен.
    Fiat Palio Weekend 75 - до пролетта на 2013;
    FIAT PUNTO 2 (18

    Коментар


      #3
      Колега, изобщо не си въобразявай че ше скриеш нещо с тия маркери - пълен шит! Но моята драскотина не е толкова дълбока, съдран е само лака и леко от боята.. чудя се само д али ше трябва да се пастира там, или направо с най-финната полираща паста ..?

      Коментар


        #4
        Здраво колега. Ако е засегната и боята няма спасение с паста. Евентуално 2000 водна шкурка внимателно за да не слезеш под лака и после пастиране, но пак ще си личи.
        Мареа 1999 1.8i HLX

        Коментар


          #5
          kokomicin написа:
          Здраво колега. Ако е засегната и боята няма спасение с паста. Евентуално 2000 водна шкурка внимателно за да не слезеш под лака и после пастиране, но пак ще си личи.
          Ами май бпята не беше много засегната, точно с 2000 водно съвсем малко, след тва с ЗМ 2-ри номер ако не грешим (че друга нямаше под ръка) и сега остана само една драскотина като от игла върху самия лак. Утре ше гледам да купя по 50 - 100 гр. от 2-ра и 3-та за да полирам хубаво, че имам и други проблемни местенца.За всички колеги, които се чудят като мен какво да правят без намесата на профи-инструменти и т.н. - излишно е тва набутване с разни "Търтъл", "Сонакс" и прочие.. тия имат по-скоро ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ефект.. :D Отивате в магазин за авто-бои (и не само предполагам) и си взимате паста на ЗМ възможно най-малко (зависи на кой за кво му трябва де). За по-дълбоки и "упорити" драскотини паста 2-ри номер, след тва и 3-та за окончателен гланц. Водна шкурка 2000, може и 2500 и търкате съвсем леко около проблемните места.Те тва е в общи линии, успех!

          Коментар

          Working...
          X