Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си сменя датчика за външната температура на Мареата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как да си сменя датчика за външната температура на Мареата?

    Здравейте колеги, как мога да си оправя датчика за външната температура? Ясно ми е къде се намира - под дясното странично огледало, тоест прикрепено е на него. Как се разглабя огледалото и какво бих могал да направя? Иначе четах подобни теми във форума, но нищо не ми проясни.
    Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

    #2
    Колега, като погледнеш отдолу, не виждаш ли болтовете за демонтаж? Също виж на вратата, като махнеш пластмасовата декоративна капачка, там дето минават кабелите.

    Коментар


      #3
      Първо сваляш триъгълната пластмаса от вътрешната страна на вратата и разкачваш куплунга с кабелите.Ще видиш 3 винта ,които трябва да развиеш ако изкаш да свалиш цялото огледало,но според мен не е нужно може и на място да се работи.Самото огледало(стъклото) е на щипки.Подхващаш леко стъклото от едната страна и дърпаш внимателно.Трябва да приложиш известно усилие за да се откопчеят четирите щипки,но внимаваш,ако оглрдалото е с подгрев да не скъсаш кабелите или по-лошо самите нагреватели.След като свалиш огледалото ще видиш механизма за регулиране,ако е електрически има две моторчета чийто кабели трябва да изключиш - те са на куплунзи.Самия механизъм се държи на 3 или 4 винтчета.Като го свалиш се открива достъп до датчика, чийто винтчета са отдолу около черната пъпка ,която се вижда без разглобяване.По нататък действаш както сам решиш -или нов оригинален датчик,или TS 103 C2 за който има писано във форума как се монтира.Успех!
      Fiat Marea Weekend 1.8 16V ELX-1997
      Fiat Stilo Multiwagon 1.6 16V 2006

      Коментар


        #4
        Супер, благодаря! Само ме притеснява момента на отскубване на огледалото от щипките. Винаги се чупи нещо като има някакви тънкарийки някъде си. А иначе датчикът ми явно работи, днес ми показваше 27 градуса, после с падането на температурите падна привечер до 23 градуса. Сега колко вярно отчита не знам, най-вероятно с 4-5 градуса ми отчита отгоре, понеже като минах покрай една бензиностанция, мисля, че Лукойл беше, на таблото им температурата беше с 4-5 градуса по-ниска от тази, която ми я показва датчика. Може би някаква профилактика трябва да направя, а не да го сменям, а? Какво мислите?А иначе огледалата ми са подгряващи по принцип.
        Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

        Коментар

        Working...
        X