Здравейте, Карам Fiat Tempra 1.6i.e. 93г. Искам да Ви попитам дали някой знае откъде произлиза следния проблрм: както си работи колата, особенно на ниски обороти, изведнъж ми светва чека и оборотите рязко падат до нула и след това самостоятелно ги вдига, това ако е на място! А ако съм в движение се получава едно заглъхване на двигателя и придърпване. Също много често направо гасне! Прави го на скорост, на място, на газ, на бензин, дори докато е във обороти...Ако някой е имал същият дефект и знае от какво се плучава или е пускал подобна тема нека сподели, за да мога да си оправя колата, защото е много неприятно. Тъкмо и ремонтираха двигателя и проблема започна. Казаха ми, че колата губи ток и не било възможно да се хване къде го губи, докато не угасне веднъж за винаги.
Много неприятно. Клемите ми бяха разхлабени след ремонта, затегнах ги, но същата работа... Сега във вторник отново ще я връщам в бокса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оборотите спадат до 0 на скорост и на място, на газ и на бен
Collapse
X
-
Re: Оборотите спадат до 0 на скорост и на място, на газ и на
Това означава, че почти сигурно проблема ти е свързан с този ремонт. Започни огледа на всички кабели и букси свързани с двигателя. Ако намериш друга кола като твоята, ще е най-добре. Като сравняваш кабелите на едната и другата верочтно много лесно ще откриеш проблема. Успех!dessoboy написа:Тъкмо и ремонтираха двигателя и проблема започна.
Коментар
-
Не съм гледал кабелите, но освен че гасне и придърпва, ами и почна от време на време да ускорява сама като тези дефектните автоматици. Хубавото е, че имам съединител и освобождавам от скорост, но оборотите отиват на 6-7000 и падат после, а ако не паднат, не издържам и гася двигателя?
Някаква идея?
Коментар
-
Преди време мой приятел имаше почти същия проблем с Мареа. Пак след ремонт. Падаха оборотите до нула, лампата светваше за секунда и после всичко ОК. В движение пак така - забива муцуната, лампата светва за секунда и после се оправя. Понякога гаснеше. Само дето нямаше самофорсирането като при теб.Оказа се, че при сглобяването на всичко под капака, майстора е изпуснал да завие една малка маса(земя) към двигателя и проблема идва от там. Като е запален двигателя тази маса се опира до него, но като се раздруса малко от работата и за секунда контакта прекъсва и проблема се появява. След една седмица търсене, най-накрая открихме от какво се получава така.Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
-
Извинявай, имах предвид МАП сензора. Ще погледна неговите връзки, ще пробвам да го откача направо да видя дали нещата няма да се нормализират. Четох в един форум, че се минавало автоматично в авариен режим и оборотите спирали да играят. И можело да се кара без него. А междудругото като разкачах разните букси под въздушния филтър на темпрата колата си работеше и си палеше и без тях. Не знам, защо е претруфена с толкова електроника, а дори да и спра тока към инжекторите на газ си върви дигателя. С изключено стъпково моторче пак си държи 1000 оборота. Ама нещо ми се струва, че трака като дизелов двигател това моторче, когато е на бензин, на газ се изключва. Намира се точно под филтъра и се захранва с най-голямата букса.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар