Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

голяма повреда на фиат темпра 1.6 92г газ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    голяма повреда на фиат темпра 1.6 92г газ

    Привет на всички. Фиата ми както си беше добре и си го карах непрекъснато една сутрин ставам тръгвам за работа и не запали...помислих че е от акомулатора но тои си е добре.и така почнаха мъките.1.колата си губеше антифриз и трябваше от време на време да доливам.2.колата си харчеше и масло от както я имам .3. двигателя класически си е в масло .Проверих кабелите които са малко понагоряли но не са причина за проблема.И така започнах да проверявам всичко по ред но не открих от каде губи антифриз.След това развих свещите и видях че 2 та свещ е мокра а 3 та леко влажна така на развити свещи завъртях стартера и от дупката на свеща изплика вода,което вече ме притесни.В последствие разбрах защо не пали проблема беше в клучето на газовата уредба направихме мост с едно кабелче и запали.Но в този момент вдигах пръчката на маслото и какво да видя ..... боза.Няколко прятели ми казаха различни предположеня от спукана, здухала гарнитура до спукана глава и тн.Бихте ли ми казали какво може да е? колко пари струва ремонта и има ли смисал да се поправя при положение че колата струва около 850 лв, но ми е 1 та и много си я обичам и даже и нова да си купя ще си я оставя да си я оправя от всякаде и ще си ходя на работа с нея.

    #2
    Ами май приятелите ти са прави ако не си я прегрявал наскоро най вероятно е гарнитурата.
    http://karate-bg.com
    Пътна помощ в София

    Коментар


      #3
      ремонта най-евтино ще ти излезе да си вземеш друг двг в изправност- тук се продаваше за 100 лв преди време- на думиперфектен. не си заслужава да й правиш шлайфове и обслужване на глава
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

      Коментар


        #4
        Ако е само гарнитура (глави пукат изключително рядко), ремонта ще ти стъпи на по-малко от 100лв, при положение, че сам си го направиш. Ако решиш обаче да смениш гумички, сегменти, лагери, шлайф и пр., и въобще да направиш сериозен основен ремонт, сумата ще е повече от стойността на цялата кола.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

        Коментар


          #5
          мерси

          мерси на всички за отговорите и мисля ,добих представа за това колко ще ми струва ремонта .

          Коментар

          Working...
          X