Здравейте ,колеги...
Моята история е може би смешна ,но на мен не ми беше смешно ,а направо бях издивял ... На път към Пазарджик ,на около 20-на километра от града ,в най-големия дъжд ,не можеха да смогнат чистачките ,ми се случи нещо странно...чу се едно изпукване и чистачките застанаха в двата края на прозореца...
Отбих и след малко забелязах че дясната чистачка за запъва доста ,а лявата(шофьорската) си седи мирно и кротко...И напълно неочаквано се чу още едно изпукване и дясната чистачка започна да си работи а лявата можех да си я движа най-спокойно ,сякаш не беше закачена от другата страна...Някой да е разглобявал онази голяма пластмаса под предния прозорец ,под която се намира моторчето и зъбното колело (сега гледах в axm-auto ,че има някакво зъбно колело)...Ако на някой му се е случвало подобно нещо ,ще го помоля да сподели решението на проблема или поне от какво може да се получи този нежелан ефект...ПП:И още нещо ,което не е свързано с чистачките...Дали кората под двигателя за Bravo/Brava/Marea ще може да се сложи на Tipo ,понеже си мисля ,че ще стане защото са една и съща платформа...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo - проблем с чистачките
Collapse
X
-
Механизмът за чистачките не е много добре замислен по мое мнение. Имаш един мотор с редуктор. Движението към чистачките се предава чрез 3 "ябълки" в пластмасови втулки
, които са монтирани чрез завъртане и задържането на един техен чоп (червените стрелки). А това което съм посочил с зелените стрелки обикновено ръждясва доста силно и затруднява работата на мотора на чистачките. Ако едната чистачка ти работи, а другата не означава, че или шлиците на рамото на чистачката са заминали или пластмасовата втулка се е счупила.
Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Точно тези пластмасови втулки създадоха проблема ,едната беше толкова изстъняла ,че се е била измъкнала и щангата на лявата чистачка си седеше безжизнено...И след като си помислих ,че проблемът ще се реши много бързо последва обикалянето на точно 14 магазина за авточасти и във всички ми казаха ,че за пръв път виждат такова нещо ,и че имали само целия механизъм...Но все пак реших проблема с чистачките...махнах лявото рамо ,преместих дясното рамо на чистачката наляво и сега седи повдигната доста повече и чисти доста по-наляво...Та сега съм с една чистачка 66 сантиметрова...
Ако може някой да ми намери такива пластмасови втулки и да ми ги прати по куриер с наложен платеж много ще съм му благодарен...Ако има някой нека пише и ще му дам телефон или той да даде ,за да се разберем...
Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Огледай добре, но ако не греша би могъл да извадиш тази пластмаска и да я нанижеш на ябълката на другото рамо. А и си мисля, че някой стругар би могъл да ти измисли нещо, което да изпълнява работата на ябълката и втулката.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Ами аз хубаво ще я нанижа ,ама как да я извадя от другото рамо?Освен да обикалям по моргите утре и да поогледам под тези кори за здрави ...2000_16V написа:Огледай добре, но ако не греша би могъл да извадиш тази пластмаска и да я нанижеш на ябълката на другото рамо. А и си мисля, че някой стругар би могъл да ти измисли нещо, което да изпълнява работата на ябълката и втулката.
Ще измисля нещо ,че с една чистачка изглежда много добре ,но си е трагедия откъм чистене...
Не ми се иска да преправям ,но ако не намеря такава пластмаса ще се ходи до някой стругар...
Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар