Здравейте.Преди време бях пуснал тема с идеята да насъбера мнение относно Пунто Кабрио.Бяха се разминали нещата,но вчера в крайна сметка стигнахме до сделка
Имаше препоръки да си монтирам табло с уред за температурата на двигателя,тъй като моята го няма
Ако някой може да ми каже какво табло да намеря и монтирам?!? Двигателчето на моята е 1.2 60кс.Мерси предварителноДопълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Имаше препоръки да си монтирам табло с уред за температурата на двигателя,тъй като моята го няма 
После обърнах на бензин и всичко беше наред до момента в който не спрях на едно място и....първоначално ми се стори,че държи по високи обороти...сякаш жилото не се връщаше,а като чукна педала и се оправяха,но падаха много и колата гаснеше!Паленето на бензин е малко трудничко-това също установих.Моля,ако някой е наясно да пише без да се притеснява
Срамота направо.Малкото разтояние което съм изминал е било на бензин (имало е 2-3 литра вътре).На газ не съм я карал изобщо явно,като изключим момента до бензиностанцията и от там до вкъщи,през който си мислих,че имам проблеми с бензина :D Но проблема си е проблем!Беше оставена 2-3 часа и после като се опитах да я запаля (на газ явно) се "задави".Едва е вкарах пред нас...започна една смрад дива на газ,при което отварям капака да се проветри малко и какво да видя?От изпарителя яко капе (като разхлабено кранче) газ!Побърках се...не сварвам да затягам вентилчетата на бутилката и после чаках около 20-30 минути да се изкапе газта останала по тръбите.В крайна сметка всичко преключи с изтущен акумолатор,доста страх от газта и яко нерви.Оказва се,че наистина май АГУ-то е самоделно монтирано,защото изпарителя не е захванат никаде,а е облегнат ....някаде си?Така и така,мисля да не я карам на газ-това не е проблем...но може ли някой да ме посъветва все пак какво да направя?Да махна ли газовата или да отида да ми я монтират правилно и да си я експлоатирам?Какъв разход изобщо дава този автомобил на газ и на бензин?Относно това,дали съм я взел с карта-не колега,за жалост нямаше такава,както нямаше и червен ключ.Имаше само 2 бр всичко на всичко.
Коментар