Колата е Типо 1.6 /карб./виж подписа/, двигателят гасне от самосебеси в движение и колата започва да гърми през ауспуха, и след няколко метра пак тръгва, а като спра колата, моторът не иска да стартира отново, това се получава при загрят мотор само, и след няколко часа пали отново нормално. Може ли някой да помогне със съвет по този проблем ??? P.S: Сменени са палецът и дистрибуторната капачка, и проблемът продължава.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигателят гасне в движение... ???
Collapse
X
-
НЕ знам дали този датчик не се казва датчик на ХОЛ,но аз имах подобни симптоми на типо 1,4 моноинжекция.Като загрееше отказваше да пали и с леко бутване палеше,обаче не ми се е случвало да гасне в движение и да гърми.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Re: Двигателят гасне в движение... ???
със дигиплекс е запалването !!!Mitko написа:Ех да не бях толкова бос с карбураторите. Как е при този модел запалителната система? С дигиплекс или директно малък комутатор в/у разпределителя?LANCIA Y 1.2 16v 86HP
176B9.000
ALFA ROMEO 156 2.0 T.S. 155HP
AR32301
Коментар
-
да колата има такъв датчик, понеже запалването е електронно, и май оттам идва проблема.duw2 написа:Абсолютно същите симптоми. Оказа се сензор(датчик) за оборотите на коляновия вал. Но системите ни са различни и по-добре иди в сервиз.
LANCIA Y 1.2 16v 86HP
176B9.000
ALFA ROMEO 156 2.0 T.S. 155HP
AR32301
Коментар
-
Orcinus
Реклама
Collapse

Коментар