Педала на съединителя ми е твърдТрудно се натискаТака я купих, но тогава познат ми каза че е жилоНо тук четох, че може и съединителя да е издал багажаИначе скоростите се включват лесноПробвах и теста с ръчната - колата си гаснеСъвсем малко приплъзва съединителяВие какво мислите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Твърд съединител
Collapse
X
-
Re: Твърд съединител
Отивай да ти го погледнат и регулират!Може да се нуждае само от реглаж - нищо работаНо трябва да ти го погледнат отблизо в какво състояние е защото обикновено се разваля на път... щом усещаш някакви признаци за нещо нередно отивай да ти го оправят защото иначе става опасно! Веднъж оправиш ли го, би трябвало следващите 100 000 км да не се занимаваш!sev написа:Педала на съединителя ми е твърдТрудно се натискаТака я купих, но тогава познат ми каза че е жилоНо тук четох, че може и съединителя да е издал багажаИначе скоростите се включват лесноПробвах и теста с ръчната - колата си гаснеСъвсем малко приплъзва съединителяВие какво мислите?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

-
От личен опит мога да кажа: Първо провери жилото. На старата кола педала беше страшно твърд. Един ден скъсах жилото и като сложих новото педала стана като памук. Щом ти приплъзва съединителя може и да е "тръгнал", ама едно смазване на жилото няма да е излишно...sev написа:Педала на съединителя ми е твърдТрудно се натискаТака я купих, но тогава познат ми каза че е жилоНо тук четох, че може и съединителя да е издал багажаИначе скоростите се включват лесноПробвах и теста с ръчната - колата си гаснеСъвсем малко приплъзва съединителяВие какво мислите?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Виж първо дали жилото не е затиснато с нещо или монтирано неправилно , ако са сменяли съединителя преди!Погледни на друга Брава как е прекарано и ако е точно като твоето, значи е самото жило, особенно ако е охлузена бронята, понеже тя е мобилна!sev написа:Педала на съединителя ми е твърдТрудно се натискаТака я купих, но тогава познат ми каза че е жилоНо тук четох, че може и съединителя да е издал багажаИначе скоростите се включват лесноПробвах и теста с ръчната - колата си гаснеСъвсем малко приплъзва съединителяВие какво мислите?
Коментар
-
Колеги, да не отварям друга тема свързана със сединителя...От известно време, при превключване на скоростите (отпускане на съединителя) и при преминаване през неравности, скоростния лост се разстриса доста стабилно. Освен това и като натискам съединителя в едно положение имам усещането че нещо "задира". Също и при смяна 1-2-3 та скорост, се усеща позадиране, независмо колко съм се набрал върху съединителя.Колата отива към 122000км - и аз ли съм за смяна на съединител?Punto 1.1 SX 95г
Коментар
-
Най-вероятно си за смяна.Но пробвай да регулираш нивото на зацепване, защото просто може да се е поизтъркал, но не напълно изтрил и за това да не отлепва много добре.mironcho написа:Колеги, да не отварям друга тема свързана със сединителя...От известно време, при превключване на скоростите (отпускане на съединителя) и при преминаване през неравности, скоростния лост се разстриса доста стабилно. Освен това и като натискам съединителя в едно положение имам усещането че нещо "задира". Също и при смяна 1-2-3 та скорост, се усеща позадиране, независмо колко съм се набрал върху съединителя.Колата отива към 122000км - и аз ли съм за смяна на съединител?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар
-
Като сменях моя миналата година майстора ми каза че един съединител издържа максимум 120 до 150000 км и по това че моя си беше оригиналния съдя че и колата ми е на 125 000 км.Просто си личи кога е нещо правено и кога нищо не е отвивано по колата. Така че и при мен беше така педала ту много твърд ту нормален и аз писах миналата година във форума за тоя проблем и всичко се оправи със смяната му.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар