Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Ulisse 2000 кубика,JTD-горивоподкачваща помпа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Ulisse 2000 кубика,JTD-горивоподкачваща помпа

    Привет!Знаете ли къде се намира горивоподкачващата помпа на Fiat Ulisse 2000 куб.,jtd? И как може да се достигне до нея?

    #2
    Помпата трябва да се намира в резервоара.Спрямо картинките в епера за този фиат до 2002, резервоара трябва да се намира под задната седалка зад шофьора и част в багажника може би.Достъпът до помпата би трябвало да става като се повдигне/махне задната седалка (може и облегалката).Би трябвало да има някъкви мокетчета и под тях капачка с винтове - поне при бравото е така.Само помпата ти струва 150лв. има и доста по спъпи.Цяла кошница от 300 350 лв нагоре.Не си купувай помпа втора употреба, те вървят около 70 80 лв, но не се знае колко ще те изкарат.Поздрави.
    Прикачени файлове
    Bravo JTD 105 '98

    Коментар


      #3
      кола

      кво и е не рабити ли
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        Мерси за информацията.Въпросът е дали да разглобяваме пода или направо да свалим резервоарът.А за помпата -прекъсна и колата не искаше да запали,след 2-3 дни се оправи ,но искам да я сменя с нова.МЕРСИ!

        Коментар


          #5
          Ако ти прекъсне помпата на път, с чук, камък, крик или някое дърво, може да започнеш да удряш по някоя здрава част на резервоара докато колата е на контакт. Ако заработи ще я чуеш.Щом веднъж е спряла, скоро пак ще спре За свалянето на резервоара не знам, трбва сам да си го провериш.Ако нямаш отвор, с една ножица за ламарина действаш смело и след като ремонтираш помпата го уплътняваш със силикон. Това е при условие че резервоара ти се сваля трудно.Като слагаш уплатнението на гърловината на резервоара, първо се слага уплатнението на гърловината и тогава се намушва кошницата с помпата.Ако сложиш уплътнението първо на помпата и се мъчиш да набуташ помпата с уплътнението в резервоара може и да не успееш. Като се сваля помпата понякога уплътнението остава на помпата и създава измамното усещане че и при асемблирането трябва там да я поставиш. И точно тогава започват проблемите с проблемното завиване на голямата гайка.Напръскай с някъкъв спрей или гресчица голямата резба , гайката и челото на уплътнението за да се хлъгат по лесно когато дойде момента за голямото стягане на гайката.Развиването и завиването на гайката става с чук и по широка отверка, дървено трупче или нещо друго подходящо за чукане.Другият неприятен момент е откачането на двата маркуча за горивото. РАзмърдай няколко пъти самите щуцери ли не знам как се казват нагоре надолу , натисни ги леко на долу и тогава ги стискай на местата кадето има едни неща като контрички. Стискай контричките хубаво и след това дърпай нагоре. Късмет със смяната.
          Bravo JTD 105 '98

          Коментар


            #6
            Много добре е описано колега.Поздрави!!!
            Marea TD100

            Коментар


              #7
              Много добре е описано колега.Поздрави!!!
              Marea TD100

              Коментар


                #8
                Мерси за инфото! Ще се пробвам да я сваля пък да видим.Ще се радвам на още информация! Ако аз мога да помогна с нещо....

                Коментар


                  #9
                  Това което съм го описал е за браво.Като гледам за твоето е малко по различно захващането на маркучите отгоре.друг важен момент при помпата на ЖТД то е ваденето на самата помпа от пластмасата в която е набита.С 2 малки плоски отверки от двата края на помпичката малко по малко и излиза - ту от единият ту от другият край се избутва по леко. Или поне при мен така стана.На 1.6 кошницата е по различна от на ЖТД и помпата се вади сравнително по лесно.
                  Bravo JTD 105 '98

                  Коментар


                    #10
                    Успях да я демонтирам Сега чакам да дойде новата помпа и да я сложа.Цените наистина са около 300-350 лв.Да се надяваме че като е нова ще поизкара повечко.Мерси на всички за помоща!!!

                    Коментар


                      #11
                      Ама защо ще сменяш цялата кошница , смени си само помпата вътре в кошницата- 150 лв е.Другото по кошницата няма кво да стане.А къде се намира при теб помпата под седалките ли имаш отвор или сваля резервоара.
                      Bravo JTD 105 '98

                      Коментар


                        #12
                        Ами по-добре да сложа нова помпа и нова кошница и да знам ,че там няма пипам повече.Иначе свалях целия резервоар,не ми се рискуваше да разглобя пода и там да няма отвор.Като се източи горивото е лек.

                        Коментар

                        Working...
                        X