emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Kаква ще е следващата Ви кола ?
Collapse
X
-
+1 ... хм, не + 1000kiselo написа:хахах от как продаде стилото чакам момента когато ще видя да напишеш подобен пост...emzo написа:Aтмосферна, малолитражна бензинова кола е компромис.Е*ем ти икономията от газ/метан, друго си е да смачкаш газта и да се залепиш за седалката.На дизела му били малко оборотите, ми и на турбо бензинката бързо и се пълни оборотомера
Сигурен бях 
Прав е човекот, не е важно горивото, важно е гърба да е изпънат по седалката ... газът не го може това!
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
[quote="avvasilev"]+1 ... хм, не + 1000kiselo написа:хахах от как продаде стилото чакам момента когато ще видя да напишеш подобен пост...emzo написа:Aтмосферна, малолитражна бензинова кола е компромис.Е*ем ти икономията от газ/метан, друго си е да смачкаш газта и да се залепиш за седалката.На дизела му били малко оборотите, ми и на турбо бензинката бързо и се пълни оборотомера
Сигурен бях 
Прав е човекот, не е важно горивото, важно е гърба да е изпънат по седалката ... газът не го може това!
[/ quote] Газът , или ГЪзът не го може това
FIAT IDEA
Коментар
-
Естествено, че никога няма да използвам просташкото "газта"!Газ е дума в мъжки род и като такава се членува, както аз съм го направил!И преди да цитираш се научи как се прави, за да изглежда прегледно!
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Не е съвсем така.Пропан-бутанът като "течност за горене, произведена от нефт" е в женски род.Справка: http://kaksepishe.com/gazat-gaza/Иначе - метанът е газ в мъжки род.Метан - мъжки газПропан бутан - женски газslonikon написа:ако автомобилът е само на пропан-бутан/метан - да.иначе тва с педала най-вероятно идва от gasolene. газта за осветление също е в женски род.
П.П. Друг е въпросът, че пропан -бутанът все пак в момента на изгарянето си е газообразен, т.е. може да е и от мъжки род.
На който както му харесва.
Коментар
-
пропан-бутанът е химично съединение. то пак си е вид смес, де, ама умното химик му викат газ и като такъв си е от мъжки род. от друга страна, според правилата на българския език т.нар. газ за осветление е от женски род. това, че газта за осветление си е 100% керосин (м.род) няма никакво значение. важни са правилата на нашия език и толкова.ред. май засегнах някого, за което моля да бъда извинен. та за мен светът на химията се дели на 2 - химични елементи и химични съединения. вярно, че горното е смес от 2 съединения, но родът не се определя от това. определя се от правилата на българския език. говорим за газ - той може да е всякакъв, но е от мъжки род, когато се използва общото название.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Я пак...slonikon написа:пропан-бутанът е химическо съединение. то пак си е вид смес
Съединение друг път...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Кире, наистина си е съединение... механична смес от две химични съединения на въглерода с водорода (C3H8 + C4H10)Интересното е, че се продава и съхранява като течност. Затова казах, че може и да се приеме в женски родkiro_of_the_day написа:Я пак...slonikon написа:пропан-бутанът е химическо съединение. то пак си е вид смес
Съединение друг път...
Коментар
-
Газ
Значи мръсен газ , а не мръсна газ така ли ? Доста добре съм с българската граматика..avvasilev написа:Естествено, че никога няма да използвам просташкото "газта"!Газ е дума в мъжки род и като такава се членува, както аз съм го направил!И преди да цитираш се научи как се прави, за да изглежда прегледно!
FIAT IDEA
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар