Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за смяна на крушката в запалката на Фиат Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за смяна на крушката в запалката на Фиат Пунто

    Колеги, много се извинявам за въпроса, защото съм сигурен че е коментиран някъде из форума, но аз не можах да го открия, но как може лесно да се смени крушката в запалката на Пунто МК1? Преди 3 години, когато купих колата я смених, но си спомням че тогава няколко часа разглобявах и сглобявах след това докато успея. Много беше тегаво и съм сигурен че има по-лесен начин.Много ще съм благодарен за всяка насока!
    Fiat Punto 1.1 '97

    #2
    Дано да ти отговорят, защото и на мен не ми свети и хората не могат да ми улучват пепелника
    Танцувай с любов!
    Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]

    Коментар


      #3
      Даите снимка на пепелника може и да ви помогна.Аз съм сменял на Бравото...
      FIAT, не е само въпрос на сметки - FIAT е убеждение, мания, магия, нещо трудно обяснимо което те завладява, грабва те и те пристрастява.... италианеца е вложил дух във всеки модел!

      Коментар


        #4
        И така колеги, днес остана малко време и се заех със запаклата. По-спомен, миналият път беше голямо разглобяване и ми отне часове. Този път обаче, след като поразгледах, си припомних какво съм правил преди и за 10 минути бях готов със смяната на крушката. За съжаление не си бях взел фотоапарата и снимките са направени с телефона ми, така че качеството им не е много добро. Последователността на работа е следната:1. Изваждате съдът за пепелта от пепелника. Капакът в който е разположен съдът за пепелта има ограничители в давата си края, които се движат в два канала. Отваряте въпросният капак максимално и изваждате ограничителите от каналите им, за да може капакът да се отвори още (иначе е неудобно за работа). Снимка 1.2. Върху тялото на запалката има едно черно пластмасово капаче (на снимка 2 е оградено с червени точнки). С нокът, както е показано на снимката със стрелка, го изтегляте ("изчопляте") и то изпада. Същото капаче се вижда и на снимка 3.3. Резултатът от предишната операция се вижда на снимка 4. Ограденото с червени точки черно цилиндърче от снимка 4 се изтегля надолу и назад (по посока на лявата стрелка на снимката). Изтеглянето е малко трудно, защото върху това цилиндърче, което всъщност е фасунгата на крушката, има една пъпчица, която го задържа да не изпадне (дясната стрелка на снимката сочи пъпчицата и дупката в която тя попада).4. На петата и на шестата снимка се вижда вече изтегленото цилиндърче. Крушката се сменява, като се изтегли от фасунгата и на нейно място се постави нова. Сглобяването става по обратен на разглобяването ред.
        Прикачени файлове
        Fiat Punto 1.1 '97

        Коментар

        Working...
        X