здр.искам да попитам за един проблем който имам.а той е следния,значи когато започна да карам фиата се издава един шум,който наподобява все едно излита самолет.това на какво може да се дължи.друго което искам да попитам е да ли има значение какво масло се сипва в двигателя,смисъл марката на маслото.питам защото аз в момента съм с елф масло,а то е доста скъпо,а на приста са по евтини.надявам се скоро да имам отговор
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
шум в движение
Collapse
X
-
Добре си написал, че издава звук, но постоянно ли е това, като сменяш предавките ли, като ускоряваш ли?Колега аз имам подобен проблем и той е когато превключвам скоростите се чува едно завъртане, сякаш се включва турбина и това само като натисна съединителя - Аксиален лагер е при мен, но дай повече инфо, така ще сме ти по-полезни
Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Re: шум в движение
за шума едва ли ще ти помогне някой по даденото от тебе описание, но за маслото ще ти кажа, че не трябва да правиш компромиси, особено пък като става въпрос за дизел! аз карам с елф вече 50к км и съм доволен.vancho23 написа:здр.искам да попитам за един проблем който имам.а той е следния,значи когато започна да карам фиата се издава един шум,който наподобява все едно излита самолет.това на какво може да се дължи.друго което искам да попитам е да ли има значение какво масло се сипва в двигателя,смисъл марката на маслото.питам защото аз в момента съм с елф масло,а то е доста скъпо,а на приста са по евтини.надявам се скоро да имам отговор
FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?Vladim написа:Това е много относително... На всички нови коли турбото също издава виещ звук наподобяващ форсиране на самолетен двигател! Заминаващо си турбо най-често се индикира по загуба на масло.Airfan написа:"Реактивното" виене е признак за турбо в предродилни мъки.
Коментар
-
аз лично не. имаше един подобен звук от чисто новия форд на мой приятел. като влезе в сервиза се останови, че има скъсан маркуч на турбото и затова посвирваше малко, но не чак като на клипа!Airfan написа:Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?Vladim написа:Това е много относително... На всички нови коли турбото също издава виещ звук наподобяващ форсиране на самолетен двигател! Заминаващо си турбо най-често се индикира по загуба на масло.Airfan написа:"Реактивното" виене е признак за турбо в предродилни мъки.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Хехе! :D Между един и друг звук разликата е огромна! На колата от този линк турбото се чува дори на празен ход!Airfan написа:Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?
Едва ли не си чувал свирене от турбо на нов мотор при форсиране. Не виждам защо да водим безсмилени спорове!?
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Водим спор, защото както колегата го определя - "излитане на самолет" се чува при прецакано турбо, докато нормалният звук е свистене, според моето ухо.Vladim написа:Хехе! :D Между един и друг звук разликата е огромна! На колата от този линк турбото се чува дори на празен ход!Airfan написа:Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?
Едва ли не си чувал свирене от турбо на нов мотор при форсиране. Не виждам защо да водим безсмилени спорове!?
Коментар
-
Това е много субективно понятие! Малко след, като купих моята кола дадох на един колега малко да я покара. Беше късно лято и прозорците леко отворени. Колегата звуко режисьор определи звука, като при ускорение, като форсиране на самолетен двигател! :D На ме ми звучи по същият начин. А между другото на този от линка може също да му е спукана някоя тръба. Чупил съм турбо непоправимо и мога да те уверя, че между звука преди да се строши и след това с новото турбо разлика нямаше. Както и да е, хубава вечер!Airfan написа:Водим спор, защото както колегата го определя - "излитане на самолет" се чува при прецакано турбо, докато нормалният звук е свистене, според моето ухо.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз съм чувал този звук само на хвърлящо много масло турбо. На доста мерцедеси също се чува, но това определено е от заминаващо си турбо, не от здраво. Никой производител не би оставил колата да пищи така.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар