Колеги какво ли не изчетох във форума за загряването, какво ли не пробвах - смяна термостат, смяна датчик, обезвъздушване - няма оправия. Цяла зима при минусови температури мина ли 15 км стрелката на температурата минава средата и включва перката. Става въпрос за Пунто 1.1 94 г. Някои казват че това е нормално защото бил малък двигателя и щом перката успявала да свали температурата колата била добре - други пък казват не не е нормално перката би трябвало да включва само през лятото и то в натоварен трафик. Та незнам вече на кого да вярвам - за това моля за съвет какво да правя. Притеснява ме да не я пригрея. Инъче съм решил да пробвам добавките за радиатори - ако някой ги е ползвал да сподели опита си
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
имат ли ефект добавките за радиатор
Collapse
X
-
Re: имат ли ефект добавките за радиатор
Извинявай, ама не разбрах какви добавки си решил да пробваш? Има добавки за теч от радиатор. Такива явно не ти трябват. Изясни си първо проблема и тогава мисли за добавки. Мойта кола държи нормална температура, но ако някой светофар ме задържи 4-5 минути и включва перката, не мисля, че това е проблем. Ако имаш съмнения за намалена пропусквателна способност на радиатора то (вероятно) има добавки за промивка - може и да има полза, ама при стара кола винаги има опасност да протече.Преди да предприемаш действия си изясни проблема и доколкото можеш причината. Като включва перката какво показва уреда на таблото за температурата? В движение ли включва перката или само в задръствания? И може и да звучи абсурдно, но: Имаш ли достатъчно и качествено масло в двигателя?Punto SX написа:Колеги какво ли не изчетох във форума за загряването, какво ли не пробвах - смяна термостат, смяна датчик, обезвъздушване - няма оправия. Цяла зима при минусови температури мина ли 15 км стрелката на температурата минава средата и включва перката. Става въпрос за Пунто 1.1 94 г. Някои казват че това е нормално защото бил малък двигателя и щом перката успявала да свали температурата колата била добре - други пък казват не не е нормално перката би трябвало да включва само през лятото и то в натоварен трафик. Та незнам вече на кого да вярвам - за това моля за съвет какво да правя. Притеснява ме да не я пригрея. Инъче съм решил да пробвам добавките за радиатори - ако някой ги е ползвал да сподели опита си
Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
-
Значи веднага изключвам маслото - добро е и е в нормата като количество.Относно перката в движение рядко включва извън градско инъче градско включва и в движение и включи ли се успява да свали температурата до 90 градуса. Но нормално ли е да включва при минусови температури
Относно добавките става въпрос за добавките за промиване. А инъче стрелката стои постоянно малко над 90-те градуса - това ме притеснява. Под 90 пада само след продължително спускане и то с висока скорост когато и циркулацията на въздух е по добра.
Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Има нещо гнило в Дания
Така както го описваш - със сигурност, но щом температурата е в границите няма проблем - може да се кара и така. Чудя се как е лятото? Seek and Destroy - че лятото лошо.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Re: имат ли ефект добавките за радиатор
може и да има ефектно може и да ти се появи теч някъде от радиаторадосега цепнатината да е била пълна с мръсотия, но след почистването да протечещом си сменил всичко трябва друга да е причинатаима вероятност и някоя от новите части да не е читава и пак да имаш същия проблема да си мислиш, че е нещо другоако решм, че всичко е наред може и да няма топлообменно слагай добавка само ако си сигурен че всичко вруго е окпърво може да разкачиш тръбопроводите и да видиш дали са проходимии след това да слагаш добавка
Коментар
-
Колега и аз от това се притеснявам че иде лято. Незнам как ще е тогава защото колата я взех миналия октомври. А като потвърждение на това че перката включва прекалено често е това че лагера и е разбит и има зверски луфт - та скоро и перка ще се сменяkiro_of_the_day написа:Има нещо гнило в Дания
Така както го описваш - със сигурност, но щом температурата е в границите няма проблем - може да се кара и така. Чудя се как е лятото? Seek and Destroy - че лятото лошо.
.Но тя е малкото зло въпроса е как да разбера първопричината. Не мога да я гледам тая стрелка на температура 1мм над средата - де да беше 1мм под средата на скалата.
Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Колега силно ми прилича на дефектирал температурен датчик за вентилатора - просто включва на по-ниска температура. Можеш да го смениш профилактично, струва 15-тина лева, за смяната ти трябва само да сложиш един леген от долу за да събереш изтеклия антифриз, който после наливаш обратно в казанчето.Не ти пречи и така да караш, но лятото перката ще е нон-стоп включена и действително ще ти разбие лагерите на вентилатора.Иначе за смяна на перката - перфектно става от Типо, струва 20-тина лева при Италианеца.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар