Привет,Кажете как да разбера дали ми работи климатроника ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помогнете за климатроника
Collapse
X
-
Re: Помогнете за климатроника
щом е с климатроник значи ако зададе 20 градуса трябва колата да прави да струва 20 градуса да е...да смени температурите и да види има ли разлика...а то между другото най-големия проблем е дали лятото прави студено... а сега не можеш да го преценишУспех!Mitko написа:Температурите сега са малко ниски и трудно би задухало студено от него.rozana написа:Привет,Кажете как да разбера дали ми работи климатроника ?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар
-
Re: относно климатроника
на мойта Брава с пускането на климатика се задейства компресора и за това падат оборотите на двигателя... ти си с климатроник, а климатроника отчита каква е температурата, вижда каква искаш да е и вече сам си преценява студено ли да духа, топло ли... сега на студеното не пуска компресора, тъй като ти не искаш студен въздух ами пуска да духа топло, което няма общо с оборотите на колата.п.п.: то не че падат оборотите, ами се променя звука и влияе на мощността...rozana написа:имам служебно возило с климатик (форд) при пускането му се променят оборотите на двигателя а при мареата не това нормално ли е ?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар
-
gdd55
И при мойта МАреа не се усеща включването ама той мотора 1.9тд 100 е осичка нищо не го събаря.А мотора ми е перфектен
Коментар
-
Re: относно климатроника
Едва ли при тези темперетури ще ти се включи компресора на климатроника. Има защита срещу замръзване и трябва да е 6-7 градуса (някъде там) навън за да тръгне студеното да духа. Тогава при натискане на бутона със символ "снежинка" оборотите ще паднат малко за 1-2секунди след, което ще се нормализират. Има специално устройство към двигателя, което коригира оборотите на празен ход, когато се включи климатика/климатроника. То сработва след секунда, две.rozana написа:имам служебно возило с климатик (форд) при пускането му се променят оборотите на двигателя а при мареата не това нормално ли е ?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
да... може би и мощността е от значение... мойта все пак е 1.4gdd55 написа:И при мойта МАреа не се усеща включването ама той мотора 1.9тд 100 е осичка нищо не го събаря.А мотора ми е перфектен
на пак при включен климатик, който върти компресора мощността пада при какъвто и да е двигател...
FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар
-
как да се пробва духа ли студено климатика(през зимата)?
Първо искам да уточня , че не съм го пробвал това.Първо затвори притока на въздух от вън. След това задай температура около 25 градуса. След като я достигне , задай 18 и ако започне да духа студено(при пуснат компресор естествено) значи всичко е ОК.___________________
Marea 1.9 TD 100 Weekend ELX
Коментар
-
Re: как да се пробва духа ли студено климатика(през зимата)?
Има резон в тази работа... стига обаче навън да не е студено, щото компресора няма да отлепи, пробвал съм няколко пъти!mnaumov написа:Първо искам да уточня , че не съм го пробвал това.Първо затвори притока на въздух от вън. След това задай температура около 25 градуса. След като я достигне , задай 18 и ако започне да духа студено(при пуснат компресор естествено) значи всичко е ОК.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар