Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алтернатор Пунто 1.1

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Алтернатор Пунто 1.1

    Много силен шум в лагер на алтернатора.Свалих го и исках да го ремонтирам(купих 2 лагера ВМЗ 6303 2Z и 6003 Rs) но по никакъв начин не можах да развия голямата гайка на ремъчната шайба.С ключ лула 24 (Riko) и шестограм 10-ка за контра-никакъв успех.Видях,че четките са издълбали 2-3 мм. канали и са останали 5мм. от тях.Запалих ладата и при Италианеца в Овча купел.За 40 лв. взех "абсолютно тихо" динамо,но четките са като на моето.Поне Пунтото сега е като с ново динамо.Иска ми се да "рециклирам" моето,затова някой ако е разглобявал такова да пише:1.Как да сваля голямата гайка? 2.Продават ли се някъде четки и има ли смисъл да ги сменям,като колектора на ротора е издълбан(а дали не си е така фабрично?).Благодаря на отзовалите се!

    #2
    Re: Алтернатор Пунто 1.1

    колега даи едно обяснение как се сваля ,алтернаотра ако не е проблем .
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

    Коментар


      #3
      Има 3 болта за ключ 17. Откъм капака се сваля с гедоре този,който е в задната част на корпуса на алтернатора,той е с гайка 17,която се контрира с гаечен ключ.Другите 2 са удобни за сваляне отдолу (трябва канал) също с гедоре 17.Подпираш алтернатора на кормилната кутия и с гедоре 12 развиваш гайката на дебелия проводник,с гедоре 8 - гайката на тънкия кабел и го вадиш откъм ангренажния капак.Ето ти линк - има снимки, но е на полски http://punto.autokacik.pl/oldorg/autokacik/index.htm

      Коментар


        #4
        На сайта цъкни zrob to sam .Сега,като разгледах снимките там,забелязах,че колектора си е гладък.А моя е с 2-3 мм. канали,издълбани от четките.

        Коментар


          #5
          Аз тия гайки ги отвивам само с гайковерта - иначе наистина няма отвиване. Иди с динамото в някой сервиз и ги помоли - едва ли ще ти откажат срещу бира. А за тоководните пръстени - поне тук във Варна ги сменят в "Косер".

          Коментар

          Working...
          X