Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парно на мареа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Парно на мареа

    Значи вентилатора и климатика са изведени да се пускат от отделни копчета т.е. врътката за вентилатора не работи и копчето на климатика също не работи. При загряла кола задавам температура 24 градуса/от врътката за градуси/ и .......... НИЩО! Не че много добре съм обяснил пък и нищо не разбирам какъв може да е проблема?

    #2
    Зацапани са контактите на врътките. Хубаво е да ги почистиш от мизериите.Ето снимки как се разглобява централната конзола.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11703Ако имаш изгоряла лампичка сега е момента да я подмениш
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

    Коментар


      #3
      Е добре де , какъв е проблема точно ? Това нищо не означава - "задавам 24 градуса и нищо". Ти така може да кажеш и "отварям жабката и нищо". Какво е това нищо, и какво нещо очакваш да се случи ? Ако само споменатите копчета не ти работят - свали и ги почисти.

      Коментар


        #4
        Значи че няма парно а идва зима. Врътката за степените на вентилатора не работи и затова е изведена на две копчета в пепелника/вижте снимката/ - бързо и бавно. Също така от там се пуска и климатика. Врътката за градусите незнам дали работи. Значи средната конзола я свалях даже и жабката да видя какво е правено като си мислех да възстановя предишното състояние. Да ама не. И колега ogi28b аз ако разбирах щях да обясня по-точно и нямаше да пиша тук за съвет и помощ.... :D .Значи като свалих средната конзола почистих датчика за вътршна темп и моторчето което едван едвам въртеше.Да уточня само климата охлажда доволно.............но идва зима а нема топло.
        Прикачени файлове

        Коментар


          #5
          ...

          И моето отопление работи само когато завъртя терморегулатора на max.(30 градуса) - иначе си духа студено, независимо дали е на 26 или на 20... Ще го тествам и на зимните студове, но в понеделник рано сутринта пътувах от София за Плевен и си беше хладно, а парното работи само на 30... И като идиот карах с включено парно и на отворен прозорец
          Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
          Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

          Коментар


            #6
            При мен изобщо не работи

            Коментар


              #7
              Я вижте тука кво пише , може да е от полза.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47286

              Коментар


                #8
                Да, проблема е познат.Моя го оправих по описания от колегите начин за което им благодаря.Сега всичко е наред,просто две бирички и два часа занимавка.

                Коментар


                  #9
                  ogi28b написа:
                  Я вижте тука кво пише , може да е от полза.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47286
                  Благодаря за насоката. Сега малко уточнение - при мен са рязани кабели от вентилатора на парното който е под жабката и мога ли от някъде да си купя и колко ще струват кабелите с номер 3 на снимката. Асъщо така как да проверя дали управлението на климата номер 8 си е на место и дали работи?
                  Прикачени файлове

                  Коментар

                  Working...
                  X