Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от колекторите при студен мотор

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Шум от колекторите при студен мотор

    Колеги, когато запаля колата студена се чува шум като дрънчене на ламарина от към изпуск. колектори, шума отминава за около 30-40 секунди докато се напекят здраво колекторите.Някой имал ли е такъв проблем и някакви идеи какво може да им дрънчи? Колата е браво 20V

    #2
    Колега и при мене когато запаля колата студена,не всеки път но се чува такъв шум . То даже и не може да се нарече проблем, малко е дразнещо но не е нищо особено.
    Уважавам тези,които ме уважават!
    Clube do Marea!

    Коментар


      #3
      При мен дрънка все едно имам чуждо тяло в единия цилиндър. Като загрее за 5-6 минути спира почти изведнъж. Изкара ми акъла докато разбера че е скъсана една от шпилките стягащи колектора към двигателя. Като затиснах с един парцал мястото от където духа и ми стана ясно за причината. Всъщност може и само да е хлабава. При мен е карйната в дясно като застанеш пред двигателя. Скъсала се е без да съм правил нищо или удрял дори генерацията.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.


      http://vbox7.com/play:124bedab

      Коментар


        #4
        При мен няма пробойни по колекторите, шпилките са си добре

        Коментар


          #5
          Не бъди толкова сигурен и аз така си мислеш но дкотао не сложих един парцал от горе и разбрах за какво става дума. Така я карам повече от половин година и нито се е опушило там и нищо не личи само дето като я запаля все едно паля трактор. Тя там гарнитурата е метална и не се продухва лесно и понеже разтоянието е много малко имам чуството че даже тя издава тоя звук като платък на свирка. И когато загрее вече се уплатнява и спира да пропуска.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.


          http://vbox7.com/play:124bedab

          Коментар


            #6
            Някой сменял ли е гарнитурата, каква е цената й, и как се сменя?

            Коментар

            Working...
            X