Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител... Някой имал ли е такъв проблем?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Съединител... Някой имал ли е такъв проблем?

    Днес съединителят ми изкара акъла. Изпреварвам си някакъв туткав камион малко преди Ботевград в посока София, бутам по-висока предавка и изведнъж... хряс! Педалът на съединителя ми потъна. Рекох си край, сега Пътна помощ ми сваля кожата, а потом олеквам и за съединител. Дотътрузих се на аварийни и на първа до Ботевград, 18,30 ч. в събота е, нищо не работи, с късмет и добри хора намерих майстор. Той първо помисли, че съм скъсал жило, но погледна и какво се оказа? Жилото е закрепено за педала с една пластмасова джаджа, една трапецовидна такава, не знам скобаи е шифт ли е, както и да е. Та самата джаджа, дето държи жилото за педала е дала фира и затова съединителят ми увисна като умрял.Този мъж майсторчето рече: Ще го направя вечно тва! Игра си човекът 20-30 минути, направи скобата под педала от метал и каза: Карай си сега спокойно!Резултатът е, че съединителят сега си работи, нито придърпва, нито задържа педала, зацепва нормално, абе читаво изглежда всичко. Разгледах какво е направил - просто връзката педал-жило вече е от метал... Въпросът ми е имал ли е някой подобен проблем? И какво ще ме посъветвате, да отида ли все пак да го погледнат тоя съединител, при условие, че всичко си работи?
    Стояха зверчета
    Около плета
    В тях стреляха
    И те умираха

    #2
    Според мен ако го е направил здраво не го пипай и си карай просто пластмасата е стара и затова се е скъсала

    Коментар


      #3
      Нали ги е направил човека, защо ще се тормозиш с глупости и ще даваш излишни пари? Джиткаи си така.
      FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

      Коментар


        #4
        Понякога "побългареното" е по-добро от оригиналното,от опит го знам.Купи стекче бира и като ходиш към Ботевград почепи човека.

        Коментар


          #5
          И аз мисля, че нещо ако работи не требва да го пипаш... Тая пластмасова джаджа не е сменяна откак е произведена колата, дано наистина само това е бил кусура на съединителя, щото другото си работи засега нормално
          Стояха зверчета
          Около плета
          В тях стреляха
          И те умираха

          Коментар

          Working...
          X