Здравейте на всички във форума.Тъй като в къщи имаме една спретната машинка а по точно гореспоменатата Застава ГТ55 от 85та година, ми е интересно тъи като по принцип тя си е чиста Фиатка самоче зглабана в бившата Югославия ако не се лъжа, какъв двигател от по-съвременните Фиати освен на Пунто-тата, ще е вазможно да се сложи.Не ,че нейния двигател е зле - напротив, автомобил от тоя клас, на 24 години с мощност 55 коня и да варви с 160 км/ч на бензин мисля че е повече от добре...... но все пак ще е яко да се сложи нещо по мощничко за резил на Голфовете по светофарите...... по долу има снимки на вапросната Застава и ще се радвам ако има интересни мнения и препоръки от вас колеги
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигател от Фиат в Застава ГТ55 ????
Collapse
X
-
Не разваляй колата, когато умре ДВГ тоава пипай!
Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Тя вече ваднъж мина под ножа ,беше навартяла към 300 хил.км. та стареца понеже си е разбирач с него я разхвърляхме ,но се намери и кои да обърка работата та и направи коляновия вал на яйце и пак разправии ама въпреки перфектното състояние се е по добре да има нещо по мощтно под капака , нали колегаbmahob написа:Не разваляй колата, когато умре ДВГ тоава пипай!
Коментар
-
да ,засега колата е единствена но темата е за в бъдеще защото смятам скоро да се хвърля на едно Купенце ама трябват още малко парици.Ясно ми е че по край разправията за двигателя ще има и други промени и заради това пуснах темата...beast31 написа:Поздравления за идеята и за запазената колица!Нали се сещаш,че освен ДВГ,колата трябва да претърпи и модернизация на спирачки,окачване и т.н.Ако ти е единственна кола,набиването на толкова пари в нея няма смисъл,по--добре си вземи едно ГТ.
Коментар
-
Един съвет, ако приемаш. Карах известно време такава застава - служебна, верно че не е лоша машинка, но ако слагаш по-як двигател, подсигури си и по-голяма стабилност и по-добро спиране най-вече. Веднъж ми се наложи с нея да намаля по-рязко, докато карах със 140, и познай - един трабант на около 150 метра пред мен, който се движеше с около 60 - 70 км/ч щеше да стане на разпалки :D . Имат изключително голям спирачн път при големи скорости.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
е разбирасе че приемам, нали за това съм пуснал темата, прав си за това със спирането и за това вапроса със смяната на двигателя не опира само до самия двигател и за това търся савети и препоръки така че ще се радвам ако има нещо конкретно при замяната на частите и така нататъкаDido_Lyubenov написа:Един съвет, ако приемаш. Карах известно време такава застава - служебна, верно че не е лоша машинка, но ако слагаш по-як двигател, подсигури си и по-голяма стабилност и по-добро спиране най-вече. Веднъж ми се наложи с нея да намаля по-рязко, докато карах със 140, и познай - един трабант на около 150 метра пред мен, който се движеше с около 60 - 70 км/ч щеше да стане на разпалки :D . Имат изключително голям спирачн път при големи скорости.
Коментар
-
за това говорим. 1.1 мотор от 55. малко късно пиша. днес ще го заделя и снимам вала с блока. главата може да е видиш.http://www.vankovarnata.snimka.bg/al...66&pid=9481916Iliqn4o_86 написа:колега , ама става на вапрос за оригинален вал за Заставата и така нататъка или..... че нещо не те разбирам ,извинявам сеkaral fiat написа:имаш проблем с мястото заради гумата. мога да ти подаря един вал, че и глава с чарколяците.
Коментар
-
Колега имам същата Застава и вече смених двигателя по точно преди доста време с Lancia Delta 1.3 двигателя е 76 к.с. и има около 20 Нм въртящ момент от оргиналния с двигателя смених и скоростната кутия от същия двигател с 5 скорости и направо колата летеше за изумление на околните
но с времето се поскапа разбира се въпреки че сега съм решил да опитам какво може да покаже тоя двигател т.е. да претърпи всички възможни тунинги
и ако има скоро резултат ще пиша отново!Иначе ако се не лъжа двигателя пасва без никакво препрравяне по купето!
Коментар
Реклама
Collapse

Не съм виждал по запазена от към мотор застава.
Коментар