Здравейте,дали имаме усилвател за антената в колите си,който при оригиналното радио си работи,но с ново не.Приема ми радиото ,но не вси4ки станции са както трябва и имам смущения на 30% в София .Махнах антената на покрива и няма разлика в примането на УКВ,при СВ сигнала го няма.Може ли това да е от неправилен монтаж. Радито ми е SONY CDX-616
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT радио антена
Collapse
X
-
Поне в моето Браво нямам усилвател за антената
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Аз също не знам да имаме такъв усилвател... Проблема ти явно е в кабела на антената.Преди две години като сложих DVD-то само разкачих стария касетофон и закачих новия. Проблеми в приемането на радио нямам.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Вероятно е повредена екранировката на самият кабел за антената и поради тази причина имаш влошено радио приемане.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Не е в това проблема. Екранировката е предимно за да не влизат смущения от ел. инсталацията на колата. При мен също приемането не е брилянтно, също съм със Сони, модел... някакъв си 414 май... не ми се рови сега да търся, модела от преди 2-3 години с USB. Мерил съм кабела на антената, защото имах подозрения, че е прекъснат, но уви... Оставам с впечатлението, че тунерите на сонитата не са от най-силните, а също така че и антената не е както трябва... или мястото и, или размера не са съвсем наред... :DУсилватели нямаме фабрично, пробери дали преходника за антената си го мушнал добре. Не може да няма ралика с антена и без! При мен без кабел боднат отзад на мястото за антена не хваща почти нищо :Dbatproho написа:Вероятно е повредена екранировката на самият кабел за антената и поради тази причина имаш влошено радио приемане.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Само на СРЕДНИ В. има разлика като махна антената от покрива.Може и да сменя радоито с Pioneer, поне ще свири и по- добре от сегашното,но искам да се убедя в изправността на антената.Питах за усилвател защото при AUDI и TOYOTA има.Има и разлика в приемането според мястото на колата в града.В центьра е по-добре.FIAT Marea ELX 1.6/16V ,1998
Коментар
-
Това беше само предположение от моя страна, разбира се че основната цел на екранировката е да да не влизат смущения от ел. инсталацията но смятам че не може да няма пък и никаква разлика дали си с включена или не антена.Тунера няма никакво приемане без антена, колкото до Сони наистина не се славят с особено качествени радио тунери.Vladim написа:Не е в това проблема. Екранировката е предимно за да не влизат смущения от ел. инсталацията на колата. При мен също приемането не е брилянтно, също съм със Сони, модел... някакъв си 414 май... не ми се рови сега да търся, модела от преди 2-3 години с USB. Мерил съм кабела на антената, защото имах подозрения, че е прекъснат, но уви... Оставам с впечатлението, че тунерите на сонитата не са от най-силните, а също така че и антената не е както трябва... или мястото и, или размера не са съвсем наред... :DУсилватели нямаме фабрично, пробери дали преходника за антената си го мушнал добре. Не може да няма ралика с антена и без! При мен без кабел боднат отзад на мястото за антена не хваща почти нищо :Dbatproho написа:Вероятно е повредена екранировката на самият кабел за антената и поради тази причина имаш влошено радио приемане.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Ами ползвал съм няколко модела на Сони, също така Кенууд и Пайниър.Сони имаха най-лошо радио приемане от всички това са моите наблюдения, все пак не твърдя че се отнася за цялата продуктова гама на Сони
.
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
...
Когато се скапа фабричното ми радио, сложих Sony CDX GT-20. Работи си много добре и в града, и когато пътувам... Възможно е нещата да опират до настройките на самото радио - сега не мога да се сетя кое беше точно, но при включена някаква система, в града ми прекъсваше...Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Не знам защо марката Сони ви прави подобен проблем с радиото. Баща ми имаше в колата Сони, беше с изход за жак, но има и с УСБ, моделът е един и същ и беше пуснат масово на добри пари. ("имаше", защото го задигнаха :D) Абсолютно никога не е имал подобен проблем. Даже хващаше някакви честоти, които с предната бангия не успяваше. И много пъти е изразявам задоволството си. А той дискове рядко слуша, само радио. И аз като съм карал колата не съм имал подобен проблем с музикалните станции, които съм си пускал. От личен опит обаче ще кажа, че може да е в кабела и по-точно в накрайника, който влиза в самото радио. Поне при мен това беше проблемът и го бях установил, след като си направих труда да видя каква са я свършили "майсторите". Но това беше на оригинално фабрично радио.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Хвани мултицета и мери бе човек, най-напред измери куплунга на антената дали не ти дава сигнала на късо, т.е. мериш сигнал и маса, след това мериш антената на покрива и сигнала на куплунга, след това мериш масата на антената с купето и това са всички възможни измервания на антената.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар