Какво може да съм направил на двигателя? Чул съм че фиатките са защитени, не се срещат буталата с клапаните-вярно ли е? Движех се с не повече от5-6 км.ч. и чух тропване но на пластмаса и двигателя изгасна. Пробвах да запаля един път-върти все едно само стартера и се сетих че може да е станала белята.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсах ангренажен ремък FIAT MAREA 1.6 16
Collapse
X
-
Удара е гарантиран само ако ремъка е скъсан изцяло и коляновият вал успее да направи поне 1 пълен оборот - тоест всяко бутало да стигне до ГМТ. При това разпределителният вал трябва да е останал в положение при което поне част от клапаните са изцяло отворени. В много случаи това просто не се случва. Всичко е вероятности и късмет.Дано си извадил късмет колега.Fiat Stilo 1.2 16V 2003г.
Коментар
-
да не ти пука толкова много.Най-много 16 криви клапана (50...60лв втора употреба).После ти шлайфат главата и напасват клапани - 120 -150лв.Нов ремък и ролки и гарнитура глава + труд.до 800...1000лв. трябва да се вместиш според мен при най-лошият случай.Аз не бих дал повече от 400лв.За 500+ лева се купува друг мотор, което също е вариант.
Коментар
-
по-скоро се гледа препоръчаното от ремъка- от неговото качество зависи колко ще издържи, а не каква е колата. на мен ми гарантираха 60 000 за моя ремък. ако стигна 50 000 ще го сменя, ама едва ли ще съм аз този. иначе аз като взех колата първо махнах капака на агренажа, прецених състоянието на ремъка, направих 30 000 км с още една проверка и го смених. не защото ми се свидеше, а защото ме беше страх на какъв ментак ще попадна. въпреки моите 30 000 ремъка беше перфектен като го махнах. хубавите ремъци карат много. навремето ладата ни й направихме 400 000 с една смяна на ремъка :Dsugarboy написа:Колеги, извинявам се, че се намесвам в темата на колегата, но на колко километра се сменя ангренажният ремък и ролките на този мотор, че почвам вече и аз да се замислям за тази операция?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ремъка съм сменил преди 2 год. и съм минал 25-26000км. Не е никъде отвътре и отвън напукан не са му изядени зъбцитеОтрязан е като с нож има само три четири стърчасти власинки Абсолютно менте май е билА сега сумитеРемък с ролките-130Гарнитури/ всички/ по главата, гумички, комплект 16 клапана-210лвДо тук 340лв. - това е с 10% отстъпкаЗа работа - утре.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар