Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

14/15 цола джанти е по добре за зимата.Помаг.или дайте линк

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    14/15 цола джанти е по добре за зимата.Помаг.или дайте линк

    здравейте,може би ми е тъп въпроса ма аз не моа да преценя,пак и не моа да намера развита тема,никак не разбирам от гуми и джанти,от друго спрямо за коли сам наясно мн.Колата ми е крома 2.5тди с ляти 15ки фиат,мисля да си зема един комплект или 2ве джанти за зимата,колата е мисла дадена да се кара с 14ки,и от преде с 15ките си е ниска,кажете,помогнете малко и за др.,тук намерих за фиат 15ки стоманени на 50лв.с добри гуми,не е ли малко скъпо /за 2те 100лв.летни/.Помагайте или дайте линк.

    #2
    14", 15", все тая, нали диаметъра ще е приблизително един и същ.Хубаво е да са ти по-тесни гумите за зимата.Според мен си вземи 14" защото са и по-евтини от 15".А джанти 15" железни трябва да са около 20-30лв.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

    Коментар


      #3
      други критерии колеги.

      Коментар


        #4
        Това за ширината е така и не е така. При дълбок сняг тесните гуми не са за препоръчване, вкопават и ... почваш да се влачиш по корем.

        Коментар


          #5
          За зимата, по-тесни и по-високи гуми!! По тесни за точно за да копаят и да стигат до твърда повърхност, а по-вичочки заради причината изказал колегата по горе!!
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

          Коментар


            #6
            По добре е за зимата да са 14", защото за да направиш същия диаметър както с 15" ти трябва по-висока гума, а оттам се сещаш, че е по-малка вероятността да удариш джантата в някой бордюр или дупка, а и по-високата гума вози по-меко, а това е добре като се има предвид какви бабуни стават през зимата като не изчистват.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

            Коментар

            Working...
            X